Stefan Larsson och Ralph Lauren. Fotograf: Jason De Crow/TT

Efter 50 år lämnar Ralph Lauren över till "exceptionellt talangfull" svensk

En doldissvensk med imponerande cv blir ny vd på Ralph Lauren. Uppgiften är att vända den vacklande modejättens utveckling.

Efter nästan 50 år på vd-posten tänker Ralph Lauren ta ett steg tillbaka i bolaget med samma namn. Istället ska svensken Stefan Larsson ta över. Han är sedan tre år tillbaka chef för Old Navy, en kedja inom GAP.

"Stefan Larsson är exceptionellt talangfull och kommer ge vårt företag ett fräsch och spännande perspektiv", säger den 76-årige Lauren i ett uttalande. Ralph Lauren kommer att sitta kvar som styrelseordförande och kreativ chef.

Innan Larsson, som av Bloomberg kallas för en stigande stjärna, kom till GAP arbetade han på Hennes & Mauritz.

Under Larssons ledning har Old Navy blivit en stjärna i GAP:s portfölj, skriver Bloomberg. Strategin har varit att systematiskt hitta trender, utveckla mångsidiga tyger, testa produkterna i butikerna, och sedan växla upp produktionen och marknadsföringen.

LÄS ÄVEN: "Spela mer - sälj mer"

Larsson har dock en del problem att brottas med. Ralph Laurens försäljningstillväxt är vikande och aktien är ned över 40 procent i år. Men vid tillkännagivandet av den nya vd:n fick aktien glädjehicka och steg drygt 5 procent.

Ralph Lauren grundades 1967 och hade 2014 en omsättning på knappt 7,5 miljarder dollar.

LÄS ÄVEN: Vad som skiljer de bästa säljarna från resten

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST