Fotograf: Uber/Press

Kluriga frågor du ska kunna svara på om du vill jobba på Uber

Hur bedömer du efterfrågan på en Uber-glass? Är du beredd att offra ditt privatliv? 
Här är några av de klurigaste frågorna Uber ställer till jobbsökande.

Taxitjänsten Uber är ett av de hetaste techbolagen just nu. Och precis som andra heta techbolag ställer de ibland ganska märkliga intervjufrågor till de som söker jobb hos dem. Business Insider har via Glassdoor sammanställt ett antal svåra frågor som taxitjänsten har ställt till olika jobbkandidater. 

Google är välkänt för att ge sina jobbkandidater svåra hjärngymnastiksfrågor, men Uber har en annorlunda approach. Här är det mest hardcore business trots att frågorna ändå kan kretsa kring alltifrån glass och föråldrade engelska ord till hur man kan skruva ihop en IKEA-möbel utan instruktioner.

Exempel på märkliga frågor som Uber ställer:

* Hur sätter man ihop en Ikea-möbel utan instruktioner?

* Hur kan man hitta de ord som blivit föråldrade i det engelska språket mellan 1500- och 1600-talet om man får använda en sökmotor?

* Hur bedömer du efterfrågan på Uber-glass?

* Är du beredd att offra ditt privatliv och dina relationer och jobba här 80-90 timmar per vecka?

* Det ser inte som att du har använt Uber tidigare. Vad är det frågan om?

Det kan också handla om kreativa lösningar för hur man ska få förare att vilja jobba under ledigheter och hur man skulle sälja in Uber med fyra ord. En kandidat fick svara på hur hur man skulle blidka förarna om Uber-appen låg nere. Andra frågor är hur man behandlar förare som tycker att Uber lurat dem eller hur Uber skulle kunna öppna på en marknad på bara två veckor.

JÄMFÖR: ”Vilket är ditt favoritdjur?” 10 chefer om vilka intervjufrågor som är deras favoriter och varför

En ganska speciell fråga till en mjukvarumänniska löd:
* Du håller inte med din produktchef (om en mindre detalj). Tror du att det beror på att de är korkade eller inte tillräckligt tekniska?

Uber har även vissa inslag av hjärngymnastik á la Googles ansökningsprocesser:
* Om det finns 3 standardstolar och en söndrig och 5 människor går in i rummet, varav två går in samtidigt, vad är sannolikheten att person X får en standardstol?

Uber suktar också efter idéer på hur man kan hantera konkurrenter, undvika att förarna går över till en sådan och hur Uber positionerar sig mot Lyft.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST