Fotograf: Kichiro Sato/TT

Iphone 6S slår säljrekord - här är experternas betyg

Nya Iphone 6S har börjat säljas i 12 länder - och modellen slår rekord. Nu har recensionerna börjat trilla in. Så här tycker experterna om Apples nya och starkare modell.

De tre första dagarna som Iphone 6S och Iphone 6S Plus fanns tillgängliga på marknaden sålde Apple över 13 miljoner enheter. Det är nytt rekord. Iphone 6 och Iphone 6 plus sålde i 10 miljoner exemplar under första helgen.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus, ska börja säljas i Sverige den 9 oktober enligt Apple.

Men redan den 25 september gick det att köpa modellen i 12 länder, bland annat Storbritannien, Tyskland och USA. Innan året är slut ska Iphone 6S gå att köpa i 130 länder.

Nu har recensionerna av modellen börjat trilla in, och de är övervägande positiva.

Många noterar att designen av Iphone 6S är identisk med den förra modellens design. Sajten Techradar skriver i sin recension att den nya touchscreenen är briljant och att 3D Touch är en genuin innovation. Den viktigaste förändringen, enligt Tech Rader, och många andra, är just 3D Touch. Funktionen innebär att det spelar roll hur hårt du trycker på skärmen. Ett exempel är att om man trycker lätt på en länk så visas en förhandsgranskning av sidan, trycker man hårdare så besöker man själva sidan.

Techradar ger minus för att den nya mobilen är lik Iphone 6 och att batteritiden är låg. Av Techradar får 6S:an fyra av fem i betyg.

Brittiska Macworld ger ett plus i kanten till Apple för att de inte höjt priset på Iphone 6S trots den nya 3D Touch-funktionen.

The Verge, som har kikat under skalet på Iphone 6S, skriver att den nya modellen har dubbelt så mycket RAM som Iphone 6, något som Apple inte själva kommunicerar, vilket kan göra det snabbare att hoppa mellan appar eller tabbar. Samma tidning noterar att batteriet har blivit något mindre hos den nya modellen.

Digitaltrends ger 4,5 av 5 i betyg, och noterar att man egentligen inte behöver den nya modellen, "men kommer vilja ha den ändå." Uppgraderingen i RAM, processorkraft, kameran och skärmen gör att Iphone 6S klarar sådant som tidigare Iphones inte har klarat av, skriver Digitaltrends.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST