Sandvik kommer tvingas till stora nedskärningar

Köpläge i klädjätte, Ratos kan tvingas till en nedskrivning och det kommer bli tufft för Sandvik.

SLAKT VÄNTAR
Fritt fall i efterfrågan från gruv- och energisektorerna talar för att lågpresterande Sandvik måste ta till stora nedskärningar när nye vd:n Björn Rosengren tillträder. (DI)

KÖPLÄGE
För den långsiktige innebär årets kursnedgång ett köpläge i H&M. Tiden talar för bolaget trots ett par svaga försäljningsmånader, menar Dagens Industri. (DI)

VECKANS AKTIE: Därför ska du köpa totalslaktade Volkswagen-aktien nu

NEDSKRIVNING PÅ GÅNG
Ratos kan tvingas till en nedskrivning av värdet på innehavet i norska Aibel. Tillsammans med övriga ägare kan investmentbolaget tvingas stoppa in närmare 1 miljard kronor. (SvD)

SD/VÅRDBOLAG
Sverigedemokraternas ändrade syn på privata välfärdsbolag, efter kontakter med näringslivet, bäddade för börsnoteringen av Capio i somras. Fler riskkapitalbolag står nu på kö för att notera sina välfärdsbolag. (DI) 

LÄS ÄVEN: Så byggde hon en ny svensk klassiker och blev en riktig börsfavorit

10-ÅRSPLAN
SEB:s vd Annika Falkengren ska presentera en ny tioårig affärsplan för banken. Det skriver ordföranden Marcus Wallenberg på bankens hemsida. Planen ska presenteras i början av 2016. (DI) 

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.