Fotograf: Starbucks

Starbucks ska låna ut pengar räntefritt till sina anställda

Starbucks i Storbritannien vill hjälpa sina anställda i boendekrisen. Nu ska de börja låna ut pengar till den som vill köpa en lägenhet.

Nu ska Starbucks börja låna ut pengar. I Storbritannien lanserar kaffekedjan ett initiativ där man ska hjälpa anställda att köpa hus eller lägenheter genom att låna dem pengar räntefritt, skriver Financial Times. Det framgår inte hur mycket Starbucks kommer att kunna låna ut till sina baristor, men lånen kommer att löpa en 12-månadsperiod.

LÄS ÄVEN: Svenska succén Izettle tar in 570 miljoner - och ska börja låna ut pengar utan ränta

Det nya initiativet lanseras efter att Starbucks i en undersökning bett sina anställda lista sina största problem i livet. Att få tag i ett bra boende toppade listan, vilket inte förvånade Kris Engskov, chef för Starbucks i Europa, Mellanöstern och Afrika. "Det är ingen överraskning. Våra anställda jobbar i stora städer och har svårt att ha råd med bostäder som ligger nära deras arbetsplats", säger han till Financial Times. 

Att köpa ett hus eller en lägenhet blir allt dyrare i Storbritannien. Bara i år väntas priserna stiga med 6 procent. 

Det nya initiativet kommer samtidigt som Starbucks även höjer lönerna för sina anställda. I Storbritannien kommer de från och med november få 92 kronor i timmen istället för 86 kronor.

LÄS ÄVEN: Att pendla är att jobba - och ska ge lön

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST