Därför ska du köpa totalslaktade Volkswagen-aktien nu

Volkswagen har totalslaktats och är världens just nu kanske minst heta aktie. Det avskräcker inte Börspodden, som köpstämplar aktien och ser flera ljuspunkter.

Förra veckans "galna" rekommendation av Fingerprint Cards blev en succé och den här veckan ger sig Börspodden på än mer svårbemästrade aktier. Aktien som analyseras är Volkswagen, "den kanske hetaste eller minst heta aktien" i världen.

Volkswagen-aktien har som bekant slaktats efter avslöjanden om fusk med dieselutsläpp.  Men kan den ändå vara köpvärd? Det reder Börspodden ut genom att gå igenom för- och nackdelar med situationen.

FÖRRA VECKAN: Börspodden synar Fingerprint Cards

Försäljningen kommer att påverkas negativt, och antagligen kommer utdelningen att slopas för att ha råd med skadeståndsbetalningar.

Men allt är inte negativt, menar Börspodden som hittar ett antal ljus i mörkret.
- Marknaden för dieselbilar i USA är ytterst liten.
- Många försäljningar i den här sortens situation är känslostyrda, vilket en kall investerare kan undvika.
- Redan innan skandalen var värderingen låg, och nu är den nere på P/E 6.
- Volkswagen kommer att ha tid på sig att reda ut sitationen och har "dolda" tillgångar såsom Scania som skulle kunna avyttras.

LÄS ÄVEN: Volkswagens vd avgår efter miljöskandalen - får 270 miljoner

Sammantaget överväger de positiva delarna på den här prisnivån, tycker Börspodden. "Jag tror att det här är ett sånt läge då man ska våga gå in i världens största biltillverkare."

Johns råd är att gå in med försiktiga positioner och vara beredd att snitta ned sig. "Säljer man på 130-140 har man gjort en bra affär", tycker Börspodden.

Lyssna på avsnittet i spelaren högst upp i artikeln för att ta del av hela resonemanget kring varför Volkswagen är köpvärd.

LÄS ÄVEN: "De vi jobbar med växer nästan undantagslöst" (Sponsrat)

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST