Fotograf: Outerminds

Pewdiepie släpper mobilspel - om alla fans köper det tjänar han 1,9 miljarder

Pewdiepie ska bli mer än världens största Youtube-kanal - nu släpper han ett eget mobilspel.

För några dagar sedan berättade Felix Kjellberg, som på Youtube blivit känd som Pewdiepie, att han skulle släppa ett nyttmobilspel. Appen och spelet heter Legend of the Brofist och ska från och med i dag finnas tillgänglig i både Appstore och Google play. För att öka intresset kring releasen har Pewdiepie lovat att de första användare som når de högre nivåerna i spelet ska få både presenter och videohälsningar.

LÄS ÄVEN: Göteborgaren tjänar 27 miljoner om året - på Youtube

Pewdiepie har i dag över 39 miljoner prenumerater på Youtube, vilket gör honom störst på plattformen. Han laddar upp flera videos i veckan och drar in miljonbelopp på reklam och sponsrade videos. Tidigare har han även släppt en egen bok.

Flera andra internetstjärnor har redan egna appar, bara för några dagar sedan släppte exempelvis Kardashiansystrarna alla sina egna appar som spinner vidare på deras populära Instagramkonton. Pewdiepie sticker dock ut bland de andra, han kommer nämligen ta betalt för sin app. Appen kostar 49 kronor och har utvecklats av spelbolaget Outerminds.

Skulle alla Pewdiepies prenumeranter ladda ner spelet skulle det dra in 1,9 miljarder kronor.

I spelet kan du spela både som Pewdiepie, hans flickvän Cutiepie, flera av hans vänner och hans två hundar Edgar och Maya.

MER INTERNETKÄNDISAR: Så tjänar han 140 000 i sekunden

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.