Fotograf: Spotify

Daniel Ek: "Vi slår rekord varje vecka"

Apple Musics premiär har inte skakat Spotify. Vd:n Daniel Ek berättar i en intervju att tillväxten tilltar

Spotify är världens största musikströmningstjänst och har 20 miljoner användare. När Apple Music, uppbackade av Apples enorma finansiella och tekniska muskler, gick in i branschen spådde många tuffa tider för det svenska enhörningsbolaget.

Apples lansering av den nya musikströmningstjänsten Apple Music har hittills inte slagit mot konkurrenten Spotify. Tillväxten har till och med ökat efter Apple Musics premiär, uppger det svenska bolagets vd Daniel Ek för Bloomberg News

"Vi fortsätter slå nya rekord vecka efter vecka", sade Ek i intervjun.

Spotify, som nyligen avslutade en finansieringsrunda där bolaget värderades till totalt cirka 8,5 miljarder dollar, har ägnat den senaste tiden åt att utveckla tjänstens förmåga att gissa vad användarna vill höra.

Köpet av maskininlärningsföretaget Echo Nest förra året har bidragit till att stärka Spotifys så kallade upptäcktsverktyg, "Discover weekly". Verktyget analyserar användarens lyssningshistorik och skapar en två timmar lång spellista som uppdateras varje vecka.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST