Fotograf: The Pokémon Company

Nytt Pokémonspel flyttar in i den verkliga världen

Nintendo och ett augmented reality-bolag från Google utvecklar nu ett nytt pokémonspel - som låter dig leta efter pokémons på gator och torg.

Under torsdagen lanserades nya spelet Pokémon Go. Pokémonspelen har länge varit populära, men nu vill man flytta spelet ut i den verkliga världen. Pokémon Go laddas ner som en app till din iPhone eller Androidtelefon. Appen håller koll på var du befinner dig och berättar för dig när du närmar dig en pokémon. Sedan kan du via telefonen fånga den, strida med andra spelare du möter upp med, ta del av event som utspelar sig där du befinner dig och byta pokémons med andra spelare. I klippet ovan ser du hur spelet skulle fungera.

LÄS ÄVEN: Världens mest lönsamma mobilspel drar in 1,5 miljoner dollar om dagen

Till spelet hör även en liten Bluetooth-uppkopplad enhet som kallas Pokémon Go Plus. Plus ska sända uppdateringar till spelare, även när de inte tittar på sina smartphones. Exempelvis ska den kunna berätta för spelare att en pokémon befinner sig i närheten genom att blinka till och vibrera. Dessutom kan spelare, med ett enkelt tryck på enheten, utföra handlingar i spelet. Exempelvis fånga pokémon.

Pokémon Go utvecklas av Nintendo i samarbete med bolaget Niantic som startades av Google Earth-skaparen John Hanke som en startup inom just Google. I augusti blev bolaget självständigt efter att Google blev Alphabet. Niantic har tidigare utvecklat ett populärt augmented reality-spel för mobilen.

Pokémon Go utvecklas i samarbete med Junichi Masuda som lett utvecklingen av tidigare pokémonspel på Game Freak. 

Spelet kommer att släppas redan 2016.

LÄS ÄVEN: De 10 bäst säljande prylarna - någonsin

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.