1 av 4
Bildspel: Quiksilver är ett av världens största varumärken när det kommer till surfkläder och utrustning. Fotograf: Quiksilver

Klädjättens marknadsvärde har tappat 80 procent i år - nu ansöker man om konkurs

Deras 700 butiker lyckas inte dra in nog med pengar och nu ansöker bolaget om konkurs.

Klädbolaget Quiksilver har tappat stort under de senaste åren och nu lämnar bolaget till sist in en konkursansökan. Med ansökan kommer även en plan som innebär att investmentbolaget Oaktree Capital Management tar kontrollen över bolaget, skriver Bloomberg.

Bara i år har Quiksilver tappat nära 80 procent av sitt marknadsvärde. I ett försök att rädda kedjan byttes stora delar av ledningen ut i mars, men än så länge har man inte lyckats vända trenden.

Planen som nu läggs fram väntas gå ut på att Oaktree förser Quiksilver med de 175 miljoner dollar bolaget behöver för att omstrukturera verksamheten. Efter detta kommer Oaktree även bli majoritetsägare i bolaget.

Quiksilver grundades 1969 i Australien och är i dag noterade på den amerikanska börsen. Bolaget är ett av de främsta i världen när det gäller just surfkläder och i slutet av april hade man 700 butiker.

LÄS ÄVEN: "Dina kläder dödar oss" & Konkurs väntar för skandalbolaget American Apparel 

Relaterade artiklar


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.