150-åringen redo för börsen

"Avgörande information" om ABB presenteras under morgondagen och vattenkranstillverkaren är redo för börsen.

FM MATTSSON REDO FÖR BÖRSEN
Vattenkrantillverkaren FM Mattsson Mora är redo för en notering från och med fjärde kvartalet "om styrelsen tar ett beslut", säger vd Claes Seldby. (DI) FM Mattsson är enligt egen utsago Sveriges äldsta krantillverkare och bolaget grundades redan 1865. I år firar man 150 år.

LÄS ÄVEN: Världens 20 äldsta företag

AVGÖRANDE FÖR ABB
"Avgörande information" ska presenteras på kapitalmarknadsdagen på onsdag. Närmast till hands ligger en styckning av bolaget, uppger SvD Näringsliv.

REALTID
Googles chefekonom Hal Varian vill att nätverksekonomin ska bidra med nya sätt att ta pulsen på ekonomin genom realtidsinformation. (DI)

DAGS FÖR UPPROR I TRIBONA
Sannolikheten är hög för att det händer något större kring det pressade fastighetsbolaget Tribona. Dagens Industri ser två huvudalternativ: att minoriteten tvingar fram en större ledningsförändring, eller att Klövern lägger bud på bolaget. (DI)

LÄS ÄVEN: Börsbolagen som bojkottar kvinnor

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.