Fotograf: Samsung

Samsung ska sparka 10 000 efter sämsta månaderna på 30 år

Det är svårt att tävla med Apple just nu. Samsung har fått ordentlig stryk på mobilmarknaden och nu tvingas bolaget sparka 10 000 anställda.

Samsung ska göra sig av med 10 procent av sina anställda på sitt högkvarter i Seoul, skriver Bloomberg i dag. Detta till följd av ett antal bakslag på företagets marknader, värst har det gått för bolagets smartphones. På grund av missarna har bolagets värdering tappat med 44 miljarder dollar på bara några månader.

Den 30e juni hade man 98 999 anställda, men nu får alltså 10 000 av dessa lämna bolaget. Enligt Bloombergs källor ska det vara anställda inom HR, finans och PR som kommer få lämna i första hand. 

LÄS ÄVEN: Misstagen som kostade Apple 4,5 miljarder - rackade ner på motståndarens utbildning

Det ser inte ut att bli lättare för Samsung i framtiden. Under morgondagen presenterar Apple med största sannolikhet en ny telefon och växlar upp ännu en nivå på smartphonemarknaden.

Enligt Bloomberg tappade Samsung tre procent av sin marknadsandel på mobilmarknaden bara under årets andra kvartal och efter att efterfrågan på bolagets telefoner dippat väntar många nu på att priserna på både Galaxy S6 och S6 Edge slaktas.

Samsungs tunga månader blir de värsta för bolaget på 30 år, enligt Bloomberg. Bolagets aktie har fallit 21 procent under de senaste sex månaderna.

LÄS ÄVEN: Okända telefontillverkaren som knäcker Samsung i Indien

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant