"Chans att köpa ett riktigt kvalitetsbolag billigt"

Börspodden köpstämplar den här veckan ett bolag vars kurs har tryckts ned sedan sommaren. "En chans att köpa in sig i ett riktigt kvalitetsbolag."

Den här veckan tittar John & Johan närmare på däckbranschens Scania. Bolaget är Nokian Tyres. Börspodden ger en köprekommendation. "Det här är ett väldigt stabilt bolag som har kommit ned kursmässigt", säger John.

Bolaget har en rejäl exponering mot Ryssland och aktien har tappat från en nivå på 32 euro innan sommaren till 24 euro. P/E-talet är 16 i år och väntas sjunka till P/E 14 nästa år. Direktavkastningen är sex procent. Stark balansräkning, fina kassaflöden, historik av bra avkastning på eget kapital. Stark position på sin marknad.

"De har egentligen allt som man letar efter i ett bolag", säger Johan.

Men den ryska situationen är inte entydigt negativ för Nokian Tyres, det finns fördelar också, menar Börspodden.

"Man ska se det här som en chans att köpa in sig i ett riktigt kvalitetsbolag som har problem just nu, men som vi tror är av övergående karaktär", säger Johan.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan för att höra varför Börspodden tycker att Nokian Tyres är köpvärt.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Veckans aktie med Börspodden.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.