Unga kollar e-post i sängen och använder emojis på jobbet

Det blir allt svårare att hålla isär arbetslivet och privatlivet och hälften av alla unga börjar dagen med att läsa e-post i sängen.

De största användarna av e-post är unga personer och de har inget emot att använda emojis i jobbkonversationer. Det visar en ny brittisk undersökning som genomförts på uppdrag av Adobe som tillfrågat 400 personer med kontorsarbete, så kallade "white collar workers", om deras användande av e-post.

"Arbetsliv och privatliv går ihop allt mer och det bli allt svårare att separera de två när jobbet följer med i hem i mobilen. Det blir extra tydligt hos unga som har vuxit upp med e-post och sociala medier och ständigt söker sätt att vara uppdaterade på det som händer i omvärlden", säger Jes Schyum, kommunikationschef för Adobe i Norden.

Så använder unga (18-34 år) e-post:

DAGENSANALYS

Dagensanalys.se är experter på digital marknadsföring och följer de hetaste trenderna inom området, samt håller dig dig uppdaterad med det senaste inom sociala medier, mobilt, analys, innovationer och vilka människor som gör skillnad i våra digitala liv.

Besök Dagensanalys.se för att få koll på det senaste i vår digitala vardag.

De tillbringar i genomsnitt 3,9 timmar per dag till arbetsrelaterad e-post.
30 procent känner att de kollar e-post alltför ofta och bör skära ned.
50 procent kollar sin e-post medan de är fortfarande är i sängen på morgonen.
84 procent kollar e-posten innan de kommit till jobbet.
41 procent har försökt ta en "e-post detox".
43 procent kontrollerar sin e-post medan de är på toaletten.
74 procent av personerna i åldrarna 18-34 tycker att det är okej att använda emojis i e-post till kollegor. Detta är mer än genomsnittet, vilket är 59 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST