Fotograf: Apple/Press

Så står sig Apple Music mot Spotify

Apple Music lanserades för en dryg månad sedan. Och nu finns intressanta siffror kring hur det går för Apples "Spotify-dödare".

Apples "Spotify-dödare", Apple Music, lanserades 30 juni och har enligt Apples Itunes-chef Eddy Cue 11 miljoner användare. Den svenska musiktjänsten Spotify hade i juni 20 miljoner betalande kunder och totalt 75 miljoner användare.

99mac.se har grävt fram fler intressanta siffror kring hur Apple Music används. Enligt en undersökning av musikanalysföretaget Musicwatch, som omfattade 5 000 iOS-användare, har 77 procent av USA:s iOS-användare hört talas om Apple Music. 

LÄS ÄVEN: Allt du behöver veta om Apples nya musiktjänst

Av de som påbörjat testmetoden använder fortfarande 52 procent tjänsten, som i dagsläget är gratis. Apple bestrider dock den låga siffran och menar att 79 procent av de som påbörjat en testperiod fortsatt använda Apple Music.

Bland de som betalar för ett Spotify-abonnemang använder samtidigt 28 procent Apple Music. Bland Spotifys användare av gratisabonnemang är samma siffra bara 11 procent.


TOPPDELAD

Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium