Fotograf: Tesla Press

Tesla tappar när Musk bygger "den svåraste bilen i hela världen"

Elbilstillverkaren rankas som världens smartaste företag och släpper snart en helt ny bil. Tillverkningen är dock betydligt svårare än förväntat och efter gårdagens rapport föll Teslas aktie ordentligt.

Elbilstillverkaren Tesla justerade i onsdagskvällens rapport ned sin prognos över antalet bilar av modellerna S och X som kommer att levereras under helåret 2015.

Prognosen lyder nu att 50.000 till 55.000 bilar kommer att levereras, mot tidigare prognostiserade 55.000 stycken.

Tesla, som nyligen utsågs till världens smartaste företag, visade upp ett justerat resultat under det andra kvartalet på -0:48 dollar per aktie, att jämföra med de -0:60 dollar per aktie som väntades av analytikerna i Bloombergs prognosenkät. Intäkterna under kvartalet, på 1,2 miljarder dollar, var samtidigt i linje med förväntan.

Vidare meddelade Elon Musk att bolaget kämpar med att nu kunna tillverka två olika modeller i sin fabrik. Han säger dock att den nya bilen, Model X, fortfarande kommer släppas i slutet av det tredje kvartalet även om det är kämpigt.

"Det kan vara den svåraste bilen i hela världen att bygga", hävdade Musk, enligt Business Insider.

LÄS MER: Elon Musks nya kundexperiment: ge bort bilar gratis

Tesla-aktien tappade dryga 7 procent i efterhandeln.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.