Michaela Holtz, grundare av Zeifie. Fotograf: Björn Mattisson

Hennes säkerhetsapp gör succé - slog finansieringsmålet på 3 timmar

Hennes säkerhetsapp ska minska otryggheten för kvinnor som rör sig ute i det offentliga. Nu gör appen succé på Fundedbyme - på bara tre timmar var finansieringsmålet uppnått.

Entreprenören och kampsportaren Michaela Holtz har 10 dagar kvar på Fundedbyme, men hennes säkerhetsapp Zeifie för kvinnor har redan nått 123 procent av insamlingsmålet för vad hon siktade på att få in – 55 000 euro.

”Kampanjerna brukar ligga ute på Fundedbyme i 45 dagar eller tills man har nått målet. Så det är väl lite lathet från min sida att kampanjen fortfarande ligger öppen.”, säger Michaela Holtz, som är grundare av Zeifie.

Hon inledde med att utveckla ett överfallslarm i form av ett smycke.  Sedan tog utvecklingen av själva appen fart av sig själv, enligt Michaela Holtz.

”Det viktigaste är att kunna koppla hårdvara till appen. Det är inte så praktiskt att ta upp en telefon vid en situation och i en kvinnas handväska är det ofta så mycket saker att det du behöver ligger i botten.”, säger hon.

Hon har egentligen själv aldrig blivit utsatt för något hot, men menar att man som kvinna känner sig otrygg på regelbunden basis.Den otrygghetskänslan ledde också till att hon började träna den ytterst tuffa isrealiska kampsporten Krav Maga.

”Det är inget finlir precis och det finns inga regler och sådant. Men det handlar också mycket om mental träning. Vi tjejer kan ofta vara mer rädda för själva aggressionen eftersom vi inte är så vana vid våld. Men det är faktiskt inte så farligt att få sig en smäll ibland.”, säger Michaela Hotz.

Hon är utbildad jurist, men började entreprenörsbanan redan under den förra it-eran och hade bland annat ett rekryteringsbolag

”Som för många andra gick det ju inte så bra.”, säger Michaela Holtz.

Nu är hon alltså återigen på banan med en ny affärsidé. Rent praktiskt fungerar Zeifie så att ett larm går iväg till de personer som befinner sig i närheten av den som känner sig hotad. Systemet sköter per automatik om hur många som ska nås av larmet. Det vill säga tusentals kan inte nås av ett enda larm då det skulle riskera att skapa en mobb i stan.

Sverige används först som testmarknad och tanken är tjänsten ska vara gratis tills man når en kritisk massa vid minst 1 000, men gärna 5 000 användare. Av rent affärsmässiga skäl vill hon inte avslöja hur många användare som finns i nuläget.

Pengarna från Fundedbyme-kampanjen ska dels användas till att marknadsföra tjänsten, dels användas för ytterligare utveckling. Hon har dock redan nu ytterligare funktioner klara som skulle kunna introduceras i höst.

”Jag tror att de flesta kvinnor känner ett behov av ökad trygghet då man rör sig ute och många säger att man borde ha ett överfallslarm.”, säger Michaela Holtz.

Vad har du för andra finansiärer?
”Vi räknar med att pengarna vi har tagit in på Fundedbyme ska klara utvecklingen för nästa period och vi kommer också att implementera en första knapp under den.”, säger Michaela Holtz.

Hon poängterar att det är extra roligt att så många män har visat sig intresserade av Zeifie.

”Tryggheten är ett samhällsproblem. Förutom att män själva kan bli utsatta och också känner oro för kvinnor riskerar bra män att bli misstänkliggjorda på grund av män som inte sköter sig.”, säger Michaela Holtz.

LÄS MER: Svenska appen som räddar liv - diagnosticerar cancer på bara några timmar

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Krönika: Kommer du ihåg millennials? Nu är det dags att prata om deras barn – möt generation Alpha
  3. Oscar Properties köper lyxprojekt från konkursbo – för 1 miljon kronor
  4. Ryanairs vd vevar igen: SAS eller Norwegian går i konkurs i vinter
  5. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Butiksdöden slår till: Skokedjan stänger nästan alla sina butiker
  3. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  4. Dagens 12 pinfärska analyser – aktierna du ska köpa och sälja efter börsturbulensen
  5. Fick lön och löneförhöjningar av kommunen under 14 år – utan att jobba

För dig som prenumerant