Fotograf: Press

Han ska konfrontera Handelsstudenterna med de globala utmaningarna

”The world has problems and universities have departments", säger Handels nya rektor - som tänker låta skolans studenter konfronteras med alla globala utmaningar vi står inför.

Han är den nytillträdde rektorn för Handelshögskolan i Stockholm och fast medveten om att näringslivet håller på att förändras radikalt. Numera är studenterna på ekonomutbildningen inte där enbart för att få ta del av en grundlig ekonomisk utbildning. Istället vill eleverna vara med på en resa som utbildar dem på långt fler plan och där värderingar (elevernas, företagens och Handelshögskolans) spelar allt större roll.

Strannegård ser det som en ynnest att få vara med att forma en utbildning som inkluderar dagens och morgondagens stora globala utmaningar för morgondagens ledare.

”Det var därför jag tog det här jobbet.” säger han till Under Ytan. ”Vi ska vara en samhällsvetenskaplig utbildning med ekonomi som lins.”

Handelshögskolan har precis skapat ett forskningscentrum för hur hållbarhet och ekonomi hänger ihop. En annan satsning är att skolan från och med 2016 kommer låta alla studenter att konfronteras med alla de globala utmaningar vi står inför.

Strannegård påpekar att det inte går att särskilja de stora problemen med de ekonomiska ämnen som studenterna sätter sig in i. Allt går hand i hand och ska gå hand i hand. Hans egen drivkraft? Att få vara med att ha en påverkan på framtidens ledare och se till att de får en utbildning som de kan ha nytta av och som världen i stort kan ha nytta av.

”The world has problems and universities have departments.”

Titta på klippet ovan och lyssna till vad Strannegård menar med det och hans tankar kring näringslivets och Handels utveckling de kommande åren.

För fler avsnitt av Under Ytan, klicka här.

MER OM HANDELS:
Rektorns revolution - så ska han ändra Sveriges elitskola

DEBATT: "Som ekonom skolas jag till miljöanalfabet"

REPLIK: "Ja, Handelshögskolan behöver förändringar - och de är på väg"

 

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.