Läkaren som ger rockstjärnestatus åt hälsa och hållbarhet

Hon är läkaren som hittade sin verkliga passion i miljö- och hållbarhetsarbete. Under Ytan har träffat Gunhild Stordalen som älskar Sverige och nu tar sig an några av vår tids största problem.

 

Gunhild Stordalen är läkaren som hittade sin verkliga passion i miljö- och hållbarhetsarbete. Nu har hon gett sig den på viktiga uppgiften att, med hjälp av sitt EAT initiativ, se till att den växande befolkningen i världen kan äta nyttigare och hälsosammare mat som är hållbart framtagen så att även vårt klimat på vår ömtåliga jordklot förbättras.

Hon tar sig alltså an ett par av våra största problem i världen just nu; klimathotet och hur vi skapar föda åt hela jordens befolkning på ett hållbart sätt.

LÄS MER: Hans miljarder och hennes idéer ska förbättra världen

Tillsammans med sin lika karismatiske och drivna man Petter Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotels, sätter Gunhild färg på näringslivet. Hållbarhetsfrågan och medvetet företagande känns intressantare och relevantare än på länge. Hon har ett nätverk av globala företags- och politiska ledare som få andra och är det någon grupp människor som kan påverka oss andra till att skapa en bättre värld så tillhör Gunhild med största sannolikhet det gänget.

Lyssna till Gunhilds tankar om Sverige, världen och det nya näringslivet i klippet ovan.

Klicka här för att se fler avsnitt av Under Ytan.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.