Fotograf: Wikimedia Commons

50 cent går i konkurs

Han gjorde succé med sitt album "Get Rich or Die Tryin" och har sedan dess startat bolag efter bolag. Nu ansöker rapparen och affärsmannen 50 cent plötsligt om konkurs.

Den välkände rapparen 50 cent har lämnat in en konkursansökan efter att ha förlorat en stämning. Det rapporterar Bloomberg. 

Curtis Jackson III, mer känd som 50 cent, stämdes 2010 för att utan tillstånd ha publicerat en sexfilm och nu har han alltså dömts att betala 42 miljoner kronor i skadestånd till kvinnan. Det skriver Wall Street Journal. I samband med domen lämnade rapparen in en ansökan om att gå i personlig konkurs.

LÄS ÄVEN: Världens musikelit äger den nya Spotify-dödaren Tidal

Enligt WSJ uppgav rapparen och affärsmannen skulder på mellan 84 och 422 miljoner kronor i sin konkursansökan. Senast i maj rapporterade Forbes att hans förmögenhet låg på 155 miljoner dollar, varför konkursansökan ses som mycket oväntad.

50 cents debutalbum "Get Rich or Die Tryin" släpptes 2003 och han fick kort därefter sitt eget skivbolag, G-Unit Records. Det var början på hans karriär som affärsman och han var bland annat verksam i dryckesbranschen via ett partnerskap med Glaceau, bolaget bakom Vitamin Water. Han fick en andel i bolaget som 2007 såldes till Coca-Cola för över 4 miljarder dollar. Utöver det har han startat ett eget klädmärke, en egen tv-serie och sålt hörlurar.

Enligt 50 cents advokat är konkursansökan ett sätt för rapparen att fortsätta sin affärsverksamhet medan han omorganiserar sin ekonomi. Rapparen själv har uttalat sig till E! News och säger att konkursansökan är ett sätt att vidta försiktighetsåtgärder och vara ansvarsfull.

LÄS ÄVEN: USA:s mäktigaste svensk: "Allt är större i USA - lönen också"

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant