Fotograf: Doppler Labs

Hörlurarna som låter dig styra ljud från omgivningen drar in 145 miljoner

De smarta hörlurarna spelar visserligen inte upp dina Spotify-listor men istället låter de dig kontrollera hur du hör omgivningen. De gör det inte bara möjligt att slippa barnskrik och trafikbuller - du kan också ändra kompisarnas röster.

För drygt en vecka sedan stängde Doppler Labs sin Kickstarterkampanj där de fått ihop drygt 635 000 dollar på mindre än en månad. Nu meddelar bolaget, som tillverkar trådlösa hörlurar, att de stängt en investeringsrunda där de tog in 17 miljoner dollar, motsvarande ungefär 145 miljoner, uppger Business Insider.

Hörlurarna de tillverkar skiljer sig en del från de vi är vana vid. De är nämligen inte alls till för att lyssna på musik. Istället låter de dig ta kontroll över, och förändra, omgivningens ljud.

De två trådlöra öronsnäckorna är kopplade till en app som låter dig kontrollera vilka ljud du hör. Att enbart kunna höja eller sänka ljudet du får in från omgivningen är egentligen inte speciellt revolutionerande utan det som utmärker hörlurarna är att du kan styra specifika ljud.

Är du på konsert kan du till exempel justera bas och equalizer för att få musiken att låta precis som du vill. Sitter du istället på ett flygplan finns det reglage som låter dig slippa skrikande bebisar och bullriga flygplansmotorer. För den som rör sig i stadsmiljö går det bland annat att sänka ljudet från trafiken eller tunnelbanan. Eller om man har tråkigt på jobbet, ändra hur kollegornas röster låter.

Doppler Labs använder algoritmer som modifierar specifika frekvenser när de når dina öron. Hörlurarna fångar och processar ljudvågorna för att sedan spela upp önskat ljud, utan märkbar fördröjning, i ditt öra, skriver Business Insider. 

Bland de som investerat i de smarta hörlurarna finns både Live Nation Entertainment och Universal Music Group.

LÄS ÄVEN: Svenska prylen ska få dig att leva i stunden

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.