Fotograf: Skagen Fonder

Fondproffset: "Köpläge i Kina efter börsras"

Börsraset i Kina har fått många utländska investerare att lämna landet. Aktiehippien däremot menar att det är perfekt köpläge - här förklarar han varför.

Enligt Kristoffer Stensrud, grundare av och huvudförvaltare för tillväxtfonden Skagen Kon-Tiki, har den senaste tidens börsras i Kina skapat köpmöjligheter för värdeinvesterare. Det rapporterar Finwire.

LÄS MER: Proffsens 9 bästa köptips

Stensrud, som även kallats "aktiehippien" i media, var tidigt ute med att sälja av övervärderade aktier i april och maj. Nu menar han att den senaste månadens nedgång av globala kinesiska aktier (H-aktier) i kombination med regeringens handelsstopp resulterat i att man återigen kan finna flera undervärderade kinesiska aktier.

”På grund av handelsstopp och med små möjligheter för investerare att hedga och blanka aktier, flyttar försäljningarna till Hong Kong börsen (H-aktier) från Fastlandskina (A-aktier) med panikförsäljningar som följd. Med en handelsvolym i Hong Kong som bara motsvarar en tiondel av Fastlandskina blir resultatet därefter. Det gör också att skillnaden mellan A-aktier och H-Aktier blir ännu större vilket skapar köpmöjligheter för en värdeinvesterare som Skagen”, säger Stensrud, enligt Finwire.

Vidare påpekar fondproffset att börsraset inte lär få överdrivet stora effekter på landets ekonomi då aktieägandet inte är speciellt utbrett i Kina.

LÄS ÄVEN: Så bygger du en pengamaskin på 5 steg

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST