Fotograf: Paul Sakuma / TT

Zuckerberg: "Snart kan vi skicka riktiga känslor direkt över internet"

Snart behövs inga emojis eller emoticons - i framtiden kan du skicka en tanke eller känsla direkt med telepati, spår Mark Zuckerberg.

I framtiden kommer vi kunna dela känslor och tankar direkt med varandra, på samma sätt som vi  nu delar text, foton och videoklipp via sociala nätverk. Det tror i alla fall Facebooks  vd och grundare, Mark Zuckerberg.

”Det skulle vara den ultimata kommunikationsteknologin”, sade han, och förklarade att vi redan nu ser hur videos tar över och snart kommer bli viktigare än foton. Därefter tror Zuckerberg att virtual reality blir normen, för att så småningom övergå i direkt överföring av känslor och tankar.

"Du kommer att kunna tänka på något och dina vänner kommer omedelbart att känna det också", sade den 31-årige Zuckerberg när han igår höll en öppen frågestund på sin Facebook-profil.

Flera av de tusentals frågorna som strömmade in till Zuckerberg kom från kända namn som Stephen Hawking och Ariana Huffington. Terminator-aktuelle Arnold Schwarzenegger frågade bland annat hur den unge vd:n höll sig i form och om maskinerna en dag kommer "vinna".

Zuckerberg svarade att han ser till att träna tre dagar i veckan, vanligtvis det första han gör på morgonen. Och nej, maskinerna vinner inte, enligt Zuckerberg.

LÄS MER: 
Professorn slår tillbaka mot tech-legendarerna: AI kommer inte förgöra världen

Så får du robotarna att jobba för dig - istället för mot dig

 
 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST