Anna Ryott: "Jo, fattigdom kan utrotas!"

I dagens avsnitt av Veckans Affärers Hållbarhetspodd träffar vi Anna Ryott, VD för Swedfund, som är övertygad om att det går att utrota fattigdom.

I dagens avsnitt av Veckans Affärers Hållbarhetspodd träffar vi Anna Ryott, VD för Swedfund, svenska statens utvecklingsfinansiär med uppdrag att utrota fattigdom. Hon pratar om att världen har nått halvvägs på vägen att utrota extrem fattigdom och att det krävs målmedvetna satsningar på att skapa hållbart företagande och jobb om vi ska nå hela vägen fram och då behövs välfärdskapital.

"Svenska företag behöver stöd och hjälp för att klara utmaningarna när de ska etablera hållbara affärsmodeller och  göra hållbara produkter i några av världens tuffaste men oxå mest intressanta tillväxtmarknader, just nu är vi tillsammans med H&M i Etiopien för att starta hållbar textilproduktion".

Annas väg till statlig VD går via riskkapitalbolag, reklambyrå, Unicef och SOS Barnbyar i podden avslöjar hon vad som varit hennes ledstjärna hela vägen och varför hon stenhårt vägrade att betala reklambyråerna när de skulle göra uppdrag åt SOS Barnbyar. 

"Att inte bara skänka pengar utan se till att människor kan skapa bärkraftiga arbeten är det mest effektiva sättet att lyfta människor ur fattigdom, det är vad vi på swedfund jobbar med dagligen. Vi är den första generationen att utrota extrem fattigdom och sista att rädda planeten" säger hon till Jessica Cederberg Wodmar i Veckans Affärers Hållbarhetspodd.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.