Fotograf: Uber

Uber satsar miljarder i Kina

Uber ger sig på mardrömsmarknaden för amerikanska teknikjättar - Kina.

Uber tänker investera mer än 1 miljard dollar (8 miljarder kronor) i Kina i år. Satsningen innebär att bolaget ökar sitt fokus på en marknad som annars varit notoriskt svår för amerikanska teknikföretag att erövra. Det skriver Wall Street Journal på fredagen.

I ett brev till aktieägarna skriver Ubers vd Travis Kalanick att Kina är högt prioriterat för företaget. Uber räknar med att det har tagit nästan halva marknaden i landet för samåkning som inte är reguljär taxi.

Travis Kalanick gav också en känga åt Ubers största konkurrent i Kina, Didi Kuaidi. "Vår konkurrent har klonat vår kärnproduktlinje och försöker förändra sig från att vara ett vanligt taxiföretag till en liknande P2P-modell", skrev han i sitt brev.

LÄS ÄVEN: Världens mest lovande startups - nästa Uber, Snapchat och Dropbox

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant