Nu utlovar Apple längre batteritid - med nytt energisparläge

Hinner telefonen ladda ur innan dagen är över? Nu vill Apple ge dig tre timmars extra batteritid med ett nytt energisparläge för din Iphone.

I Apples senaste uppdatering av sitt operativsystem för Iphones och iPads, iOS 9, introducerar man ett energisparläge. Många kunder har länge klagat på att batterierna i smartphones laddar ur allt för snabbt och fram tills nu har Apple inte svarat på klagokören. Den nya uppdatering ska enligt Apples mjukvaruchef Craig Federighi ge dig upp mot tre timmars extra batteritid, rapporterar Business Insider.

LÄS ÄVEN: Anti-smartphone ska hjälpa dig att leva i nuet

Även om du inte slår på energisparläget utlovar Federighi att iOS 9 ska förlänga din batteritid med en extra timme. Operativsystemet ska nämligen vara "effektivare" än sina föregångare. 

Om du vill spara ännu mer batteritid och slår på energisparläget kommer det dock med en baksida. I iOS 9 står det nämligen att energisparläget kommer att göra din telefon aningen långsammare och ge dig något sämre uppkoppling för att på det sättet spara in energin.

Vi vet ännu inte exakt hur energisparläget kommer fungera i iOS 9, men det kommer troligtvis påminna om de energisparande funktioner som finns i Android. Vanligtvis stänger de av automatisk synkning för exempelvis din emailapp, vilket gör att du bara tar emot dina nya email när du öppnar appen. Ofta stängs även gps och wifi av.

LÄS ÄVEN: Skalet som laddar din telefon - och fördubblar batteritiden

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant