Nummer 68, Villa Nest. Adele Treschow, Stephanie Treschow och Sofia Fagring ger äldre ett bättre och hälsosammare liv. Fotograf: Villa Nest

71 svenska heta startups som kan bli nästa stora succé

De kan alla bli Sveriges nästa succébolag. VA listar 71 svenska startups som har ordentligt med potential. 

Startupsen listas i bokstavsordning utan inbördes ranking.

Av de 71 startupbolagen valdes fem stycken ut för att tävla på Veckans Affärer Kapitaldag den 19 maj om en investering på 250 000 kronor från Almi Invest. Läs mer här.
.
1. Acast 
Ort: Stockholm och London
Startår: 2014
Antal anställda: 30
Grundare: Karl Rosander, Måns Ulvestam, Johan Billgren, Markus Ahlstrand, Mikael Emtinger, Mats Sköld, Öjje Holt 
.
Hisspitch: "Affärsidén är att möjliggöra för annonsörer att annonsera med dynamiska budskap i podcasts. Acast revolutionerar podcastmarknaden för lyssnare, skapare och annonsörer. Förutom den dynamiska annonstekniken gör Acast det möjligt för skaparen av podcasts att lägga till extramaterial till sin podd, som bilder, länkar och filmer." 


2. Adjusoft 
Ort: Lund
Startår: 2012
Antal anställda: 2
Grundare: Andreas Lännerberg 

Hisspitch: "Adjusofts affärsidé är att underlätta avbrottsfria möten hos företag i hela världen genom att visualisera och tydliggöra status på mötes- och konferensrum. Vi vill förenkla och optimera användningen av lokaler med hjälp av vårt ekosystem med plattor, appar och administrationssystem med statistik." 

3. Akuō 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 9
Grundare: John Wilken, Fritz Rabeler, Tsvetislav Georgiev, Lukas von Grebmer 

Hisspitch: "En naturdryck skapad av botaniska extrakt från grönt matcha-te. Eftersom teet växer långsamt utvecklar det en intensiv smak och stora mängder tein. Zenmästarna använder matcha för att fokusera under timmar av meditation. Akuō är en hälsosam, lugnande ersättning för sockrade energidrycker i linje med rådande hälso- och livststilstrender." 

4. Apptimate 
Ort: Lund
Startår: 2011
Antal anställda: 6
Grundare: Fredrik Beckman 

Hisspitch: "Safewire är som en digital diplomatpost. Mängder med känsliga dokument skickas i dag med email, vilket är lika säkert som med vykort. Safewire är det enkla och säkra alternativet att dela dokument. Enklare än email, men säkrare än internetbanker." 

5. Arkimera 
Ort: Kalmar
Startår: 2011
Antal anställda: 3
Grundare: Kenny Håkansson, Erik Lindblom 

Hisspitch: "Utveckla, marknadsföra och sälja bokföringsrobotar som har förmåga till självinlärning. Robotarna kan imitera användarnas beteenden och lämpar sig särskilt väl för repetitivt volymarbete som exempelvis kontering - genom automatiserad inlärningsprocess, förmåga att hantera alla typer av underlag och full skalbarhet vänder sig produkten till redovisningsbyråer både nationellt och internationellt." 

6. Asket 
Ort: Stockholm
Startår: 2015
Antal anställda: 2
Grundare: August Bard Bringéus, Jakob Nilsson Dworsky 

Hisspitch: "Ett nytänkande klädföretag, inte ett modemärke i dess traditionella bemärkelse. Med t-shirts som startskott, bryter vi loss tidlösa basplagg ur ett föråldrat modetänk, och strävar efter perfektion i passform och kvalitet, inte trendighet och branding. Genom en unik storlekslösning och vertikal integration erbjuder vi den moderne mannen ett alternativ till dominerande slit-och-slängerbjudanden och mode-elitism." 

7. Bonzun 
Ort: Stockholm
Startår: 2011
Antal anställda: 3
Grundare: Bonnie Roupé 

Hisspitch: "Vi erbjuder gravida kvinnor och blivande fäder högkvalitativ medicinsk information och livechatt med sjukvårdspersonal i en app. Missionen är att stärka gravida kvinnor med kunskap och lösningar som förbättrar hälsa och räddar liv. Vår vision är en värld där kvinnor känner sig säkra och trygga under sin graviditet och där ingen kvinna eller barn dör av orsaker som kan förhindras." 

LÄS MER OM BONZUN: Svenskans app gör succé i Kina

8. BuildSafe 
Ort: Stockholm
Startår: 2015
Antal anställda: 5
Grundare: Samuel Jaeger, Deniss Karavajev, Viktor Broberg, Leo Sydow, Johan Brunedal 

Hisspitch: "En digital tjänst som förenklar och förbättrar säkerhetsarbetet i byggbranschen. Genom att digitalisera dagens analoga processer gör vi det möjligt för byggbolag att minska ledtider från det att risker upptäcks till dess att de åtgärdas. Vi möjliggör även för byggbolagen att bli mer datadrivna i sitt säkerhetsarbete - så att de kan upptäcka varför skador sker och arbeta mer proaktivt." 

9. CargoSpace24 
Ort: Göteborg
Startår: 2014
Antal anställda: 2
Grundare: Thomas Johansson 

Hisspitch: "En digital tjänst som matchar behov av transport inom Europa med ledig transportkapacitet. CargoSpace24 är den första oberoende digitala tjänsten där transportköpare i realtid kan se och boka ledig kapacitet nära lastpositionen direkt i datorn, mobilen eller surfplattan. Plattformen är lätt att använda och effektiviserar flödet vilket leder till ökad lönsamhet för transportörer och transportköpare och minskad miljöpåverkan." 

10. Cenvigo 
Ort: Uppsala
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Sara Lycke, Tomas Berglund och Per Mattson 

Hisspitch: "Utvecklar digitala produkter och smarta system för att främja nästa generations vård och omsorg. Framtidens kvalitativa sjukvård ligger i användningen av digital teknologi som för samman vårdgivare och patient, främjar förebyggande åtgärder och optimerar behandling. Vår vision är 100 år av god hälsa - en vision som grundar sig i att alla har rätt till ett hälsosamt liv, gammal som ung." 

11. ChargerBoy 
Ort: Huddinge
Startår: 2013
Antal anställda: 4
Grundare: Osman Ulusoy 

Hisspitch: "ChargerBoy erbjuder säker laddning av mobiler och surfplattor på offentliga platser." 

12. Codarica 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 5
Grundare: Lovisa Levin, Sanna Nilsson, Rosalyn Knapp 

Hisspitch: "Codarica syftar till att utveckla underhållande spel som lär ut olika aspekter av teknologi till barn i en ung ålder. Programmering är framtidens språk och vi tror på att fånga barns tekniska intresse så tidigt som möjligt. Att skaffa sig ett intresse för teknik är inte bara viktigt för samhällets framgång och ekonomi, att förstå teknik utökar vår hjärnas sätt att se på saker och ting, vilket i sin tur leder till mer innovation i samhället." 

LÄS MER OM CODARICA: Disneys nya svenska stjärnor

13. Cosarro Software 
Ort: Stockholm
Startår: 2012
Antal anställda: 3
Grundare: Aryan Satarvandi, Amir Shams 

Hisspitch: "Tripster är en mobil applikation för Apple- och Androidtelefoner. Det är det enklaste sättet att träffa andra resenärer världen över. Du kan se resenärer i närheten, chatta, träffas och dela dina resebilder med olika filter samt hitta attraktiva platser att vara på. Vi samlar resenärer världen över för att använda sig av vår applikation när de är ute och reser, men även de som ska resa." 

14. Daily Bits Of 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Niklas Laninge, Björn Henriksson, Mathias Eriksson 

Hisspitch: "Vill bli det naturliga valet för alla som vill jobba på sin personliga utveckling. Utbildning för de som inte har tid för utbildning. Konceptet bygger på att leverera små lektioner dagligen inom ämnen som mat, hälsa, privatekonomi, relationer och karriär via kanaler som man redan använder dagligen- messenger, mejl, sms." 

15. Danny Hill Production 
Ort: Göteborg
Startår: 2015
Antal anställda: 1
Grundare: Daniel Berg 

Hisspitch: "EasyEl är en förgreningsdosa för elektriska apparater som byggs i moduler, det vill säga kunden kan själv välja hur många uttag som dosan ska ha. Behövs fler uttag så kan dessa enkelt kopplas dit. You Can Cook är en pedagogisk matlagningsskola på webben med videolektioner om matlagning. Allt är steg-för-steg och kunden missar ingenting. Matlagning blir ett nöje!" 

16. DeliTreat 
Ort: Upplands Väsby
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Prashant Dang 

Hisspitch: "En molnbaserad plattform som gör det möjligt för fysiska butiker att sätta upp ett kundhanteringssystem på några minuter till en låg månadskostnad. Alla typer av företag kan på så sätt utnyttja digitala lojalitetssystem och driva kundbeteende som tidigare bara varit möjligt för onlinebutiker."

SUPERSTARTUPS

Listan Årets Superstartup består av 71 bolag som har potential att bli Sveriges nya succébolag. Fem av bolagen har gått till final och förstapristagaren får en direktinvestering från Almi Invest på en kvarts miljon kronor. Vinnaren i år blev Gleechi.

För att platsa på listan ska bolagen uppfylla följande kriterier: 
- Utveckla en innovativ och unik produkt eller tjänst med stor internationell potential. 
- Ha förutsättning att helt förändra sin bransch eller skapa nya marknader. 
- Stå inför en marknadsintroduktion eller nyligen introducerat sina produkter/tjänster. 
- Lösa ett stort kundproblem.
- Ha en skalbar affärsmodell.
- Vara max 6 år gammalt.

17. EdQu 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 7
Grundare: Karl Murray, Johan Sanderoth, Elias Freider, Viktor Sebes, Ollanta Cuba Gyllensten 

Hisspitch: "Onlinetjänst som erbjuder adaptiva, digitala test för skolan via en stor frågedatabas som är kopplad till nationell läroplan. Tjänstens analysverktyg ger rektorer och andra beslutsfattare något de i dag saknar - löpande tillgång till objektiv kvalitetsdata. Lärare sparar mycket förberedelse- och rättningstid: Relevanta och flexibla test som anpassar sig till eleven startas med ett enda klick!" 

LÄS MER OM EDQU: De ska ta svenska skolan in i 2010-talet

18. Ejreklam.nu 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 2
Grundare: Pierre Katmerian, Wasim Samaan 

Hisspitch: "En plattform för den som vill ha direktreklam, men inte i brevlådan. Då det är digitalt och geoanpassat får konsumenten tillgången till det när den själv vill och då enbart det som är relevant. För företagen som i dag gör direktreklam erbjuds plötsligt en mer effektivare plattform. Vår vision är att erbjuda digital annonsering för företag och konsumenter som även vill göra en förändring för miljön. " 

19. Erghis Technologies 
Ort: Lund
Startår: 2013
Antal anställda: 4
Grundare: Örs-Barna Blénessy, Holger Andersoon, Christoffer Karlsson 

Hisspitch: "Erghis utvecklar ett universiellt användargränssnitt för kontaktlös interaktion. Den patentsökta mjukvaran omvandlar signaler från djupsensorer till ett system av fördefinierade rörelser, designade för att underlätta för användaren att utföra komplexa uppgifter." 

INTERVJU MED ERGHIS: Den svenska sci fi-sfären ska ersätta musen och tangentbordet

20. Fitnesskollen.se 
Ort: Stockholm
Startår: 2015
Antal anställda: 3
Grundare: Hector Karlsson, Robin Karlsson, Christopher Svensson 

Hisspitch: "Syftet med tjänsten är att hjälpa våra användare att hitta eller byta till ett träningsalternativ som passar just dem. Hos oss kan du enkelt hitta alla typer av anläggningar som bedriver träning i någon form och sedan jämföra dessa baserat på pris, utbud, öppettider eller närhet. I dagens stressiga tillvaro behöver vi inte fler tidskrävande moment för att få tid till träning."

21. FundedByMe 
Ort: Stockholm
Startår: 2010
Antal anställda: 14
Grundare: Daniel Daboczy, Arno Smit 

Hisspitch: "Hjälper startups och tillväxtbolag att resa kapital genom equity crowdfunding. Crowdfunding är ett digitalt sätt att nå stora nätverk och fördela investeringsrisken på många och medan man reser kapital också dra fördelar av delningsekonomin och individers vilja att vara delaktiga och ambassadörer för ett varumärke." 

LÄS MER OM FUNDEDBYME: Så blev svenska Fundedbyme en europeisk storspelare inom crowdfunding

22. Gleechi
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Kai Hübner, Dan Song 

Hisspitch: "Vi har utvecklat den första mjukvarulösningen för att göra det enkelt att animera händer. Att animera händer är erkänt svårt inom spel och animationsindustrin och det förväntas bli ett enormt problem inom virtual reality. Vår mjukvara är baserad på åtta års forskning inom robotik och vår ambition är att bli standardlösningen för varje animerad hand i världen."

LÄS MER OM GLEECHI: Gleechi är årets Superstartup 2015!

23. Glowbal Brain 
Ort: Deje
Startår: 2013
Antal anställda: 5
Grundare: Martin Hamilton

Hisspitch: "Spark är snabb, social och rolig problemlösning. Spark skapar resultat genom kreativa diskussioner där problem får faktiska lösningar. Samtidigt skapas relationer mellan människor, och deltagarna ges erkännande för sina bidrag. Verktyg för problemlösning och innovation är en global miljardmarknad där konkurrerande lösningar inte erbjuder samma effektivitet, enkelhet och snabbhet." 

24. Gobrilla 
Ort: Huddinge
Startår: 2014
Antal anställda: 1
Grundare: Cecilia Gruvberger 

Hisspitch: "Ett interaktivt spel- och medieföretag med syfte att inspirera, aktivera och berika. Vi utvecklar interaktiva tjänster för hela familjen, från skolbarn till seniorer. Pågående projekt är Skrivling - Skriv ner din historia! och TwininGo - följ med tvillingarna Alicia och Theo på en spännande resa till London." 

25. Grannsaker.se 
Ort: Helsingborg
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Niclas Bergkvist 

Hisspitch: "Vi gör sharing economy folkligt genom en plattform/sajt där grannar, föreningar och företag kan låna och låna ut saker till varandra. Varför äga allt när du kan låna av grannen? Vi vill förändra och påverka konsumtionen i Sverige. Genom att dela resurser sparar vi pengar och vår jord!" 

26. Greetify 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Carolin Solskär, Hannes Hornvall, Claes Jillert, Faviana Vangelius

Hisspitch: "Ett gratulationskort med en QR-kod så att du kan fästa en personlig videohälsning till ditt kort när du skickat presenter till dina nära och kära. På det sättet kan du förmedla känslan av att vara där personligen även om du inte är det. Vi vill ta gratulationshälsningen in på 2010-talet och göra Greetify till accessoaren alla gåvor bär!" 

27. Gumbler 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 10
Grundare: Patrik Nybladh, Tobias Tönsfeldt, Fredrik Nybladh, Johan Persson, Daniel Hasselberg 

Hisspitch: "Spela mobilspelet du redan spelar mot dina vänner om riktiga pengar. Gumbler ger nya betydande intäkter till de 97 procent av mobilspelsföretagen som inte tjänar pengar på sin verksamhet. Hur? Vi ger deras spelare möjligheten att slå vad med sina vänner om riktiga pengar gällande vem som får det bästa resultatet. De enda dessa mobilspelsbolag behöver göra är att tillåta att Gumbler lägger in en knapp i deras befintliga spel." 

28. Handiscover 
Ort: Båstad
Startår: 2015
Antal anställda: 3
Grundare: Sebastien Archambeaud 

Hisspitch: "Den första communitybaserade bokningswebbplatsen för semesterboende ( jämför Airbnb) som är tillägnad personer med fysiska funktionshinder. Kärnan ligger i ett unikt klassificeringssystem, som tillåter användare att välja boende baserat på deras nivå av fysiskt funktionshinder. Med en åldrande befolkning är detta ett segment som garanterat kommer växa ytterligare. Handiscover öppnar äntligen den snabbt växande sharing economy för personer med funktionshinder." 

29. HappyTail 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Katharina Welin, Maja Magnusson 

Hisspitch: "Ett socialt nischat forum med internationella ambitioner som möjliggör ett enklare liv för hundägare. Det gör vi genom att hjälpa till att enkelt hitta hundvakt, dela bilder, prata med och träffa andra hundägare och deras hundar samt hitta hundplatser på en karta. Vi möjliggör också för hundälskare som inte äger hund att enkelt bli hundvakt." 

30. Health Guide IRL 
Ort: Malmö
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Christer Månsson, Johan Axelsson 

Hisspitch: "Ett mobilt livsstilscentrum som vänder sig till alla som vill förändra eller förbättra sin livsstil. Det kan handla om motion och kost likaväl som stress, sömn eller andra vanor. Tjänsten är individanpassad och för att nå användaren har vi tagit fram en digital coachmetod där en livsstilsexperts kunskap finns tillgänglig och skalbar för många människor, men där den enskilde individen får leda sig själv och styra när och var en uppgift från coachen ska göras." 

31. Hubbster 
Ort: Öland
Startår: 2012, lanserade tjänsten juni 2013
Antal anställda: 3
Grundare: Anna Bloth Karling och Niklas Engström 

Hisspitch: "Många företag har strategier, men bara ett av tio lyckas leverera på dem. Detta trots att aktivering/implementering ofta uppges som en nyckelfaktor för framgång. Vi revolutionerar detta via vår unika, molnbaserade tjänst, CoreHub. Tjänsten omsätter planer och visioner till levande verklighet i hela organisationen. Eller: från ord till handling med snabbt kännbara och mätbara resultat." 

32. Hälsokonsulterna Tre Kronor 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 2
Grundare: Magnus Berglund, Emelie Johansson

Hisspitch: "Branchen för personliga tränare har ett stort behov av konsolidering. Vår affärsidé bygger på att skapa möjligheter för PT att bedriva sin verksamhet under vårt paraply. De hyr in sig för en fast summa varje månad där vi tar 30 procent av deras intäkter. Vi tillhandahåller lokal, utrustning, kläder, marknadsföring, ekonomi, kundflöde och utbildningar för alla konsulter. De behöver endast fokusera på det de brinner för: träning." 

33. Ifoodbag 
Ort: Täby
Startår: 2013
Antal anställda: 1
Grundare: Karl Fallgren 

Hisspitch: "Vår affärsidé är att bidra till en bättre och mer hållbar värld genom att erbjuda konsumenter och företag kostnadseffektiva, miljövänliga och tåliga förpackningslösningar som håller kylan i upp till 24 timmar baserat på en unik uppfinning där flera världspatent är sökta." 

34. Kattis
Ort: Stockholm 
Startår: 2010 
Antal anställda: 12 
Grundare: Fredrik Niemelä, Per Austrin, Gunnar Kreitz, Pehr Söderman, Mikael Goldmann 

Hisspitch: "Programmeringsverktyget Kattis vill transformera utbildnings- och rekryteringsbranschen av programmerare för att spara tid och öka den kvalitativa bedömningen av kandidater och studenter. Kattis gör det möjligt att göra färdighetstest på alla sökande programmerare och samtidigt sparar professorer runt 15 minuter per inlämning." 

35. Leadcold 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 0
Grundare: Janne Wallenius, Jesper Ejenstam, Peter Szakalos 

Hisspitch: "Diesel är i dag det enda alternativet för att producera elektricitet för samhällen, gruvor, fartyg och industrier i otillgängliga områden som berg, polarområden, öar, öknar och liknande. Vår affärsidé är att med små blykylda kärnkraftsreaktorer på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt producera el och värme för tillämpningar där i dag endast fossila energislag är ett alternativ. Företagets innovation är ett nytt stål som tål flytande bly."

36. Mathleaks 
Ort: Stockholm
Startår: 2012
Antal anställda: 7
Grundare: Henrik Staaf, Jesper Mårtensson, Viktor Westberg, Patrick Siegbahn 

Hisspitch: "Ett digitalt läromedel i matematik genom utförliga och pedagogiska lösningar till räkneuppgifter i de vanligaste matematikböckerna för högstadiet och gymnasiet via appar till smartphones. Mathleaks är en prisvärd privatlärare i fickan: ständigt tillgängligt och utbildning av högsta kvalitet som höjer betyget." 

37. Mina Tjänster 
Ort: Skövde
Startår: 2014
Antal anställda: 3 + konsulter
Grundare: Joakim Sjöblom 

Hisspitch: "Folk vantrivs med bieffekterna av prenumerationstjänster. Fler och fler leverantörer väljer en återkommande betalningsmodell, vilket ger kunden dålig koll på sin egen ekonomi. Automatiska debiteringar sker med olika belopp på olika datum. Minatjänster.nu sammanställer alla dina prenumerationstjänster. Ett konto, ett lösenord, full kontroll. Helt kostnadsfritt!" 

38. Miscellaneous 
Ort: Malmö
Startår: 2014
Antal anställda: 0
Grundare: Maria Naidu 

Hisspitch: "MISCtool-applikationen är ett helt nytt och unikt verktyg som möjliggör digitalt skapande av koreografier så att proffs, amatörer, entusiaster och alla ska kunna använda det. MISCplayapplikationen möjliggör mottagandet av förinspelade, individuella, röstinstruktioner utan realtidsfördröjning. Deltagarna följer instruktionerna de hör i sina lurar och medverkar så i en koreografi." 

39. Mobilimeet 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 5
Grundare: Joachim Lerulf 

Hisspitch: "En mötesapplikation som gör möten effektivare, produktivare och mer organiserade. Mobilimeet är din personliga mötesassistent i fickan som samlar, strukturerar och organiserar alla dina möten med relaterade mötesdiskussioner, dokument, agendor, deltagare och mötesdetaljer och gör de tillgängliga och enkla att uppdatera när som helst och var som helst." 

40. MPQ Consulting 
Ort: Halmstad
Startår: 2012
Antal anställda: 4
Grundare: Magnus Petersson, Per Lennartsson 

Hisspitch: "cDoc är ett kemikaliedokumenteringssystem som hjälper användare att uppfylla lagen och samtidigt arbeta på ett hållbart sätt. Det unika är att det kvalitetssäkrar kemikaliearbetet hos kunden. cDoc tillhandahåller professionell rådgivning och stöttning kring kemikaliehantering genom kemikalieverksamhetskonsult- och IT-stöd." 

41. NaturalCycles 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 6
Grundare: Raoul Scherwitzl, Elina Berglund 

Hisspitch: "Världens enda naturliga födelsekontrollapp, som använder analys i stället för kemikalier för att förhindra graviditeter. Den är 100 procent naturlig, 99 procent effektiv och använder den mest verkningsfulla algoritmen som finns för att ange när en kvinna är fertil eller inte. 1 miljard kvinnor vill förhindra graviditet och vi har den ideala lösningen för dem var de än finns i världen." 

LÄS MER OM NATURALCYCLES: Kärnfysikern som byggt preventivmedel i en liten app

42. Netberry 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 1
Grundare: Martin Minc 

Hisspitch: "Vår affärsidé hjälper folk med uthyrning av semesterbåtar världen runt till bästa möjliga pris via en onlinetjänst där kunder lämnar en förfråga och får svar/offerter av leverantörer." 

43. Nordic Factory Solutions 
Ort: Stockholm
Startår: 2010
Antal anställda: 23
Grundare: Daniel Jacobsson, Daniel Fahlén, Emanuel Lundman

Hisspitch: "Med BannerFlow har vi löst och digitaliserat den största flaskhalsen inom online marketing - produktion av banners. Majoriteten av alla annonser online skapas i dag på exakt samma sätt som 1994 när den första bannern gjordes. Samma person som tidigare kan göra det på en timme i stället för flera veckor. I dag skapas 95 procent av alla annonser i världen manuellt. Vi är en av de första i världen som digitaliserat denna process." 

44. Office 360 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 10
Grundare: Stefan Ohlander 

Hisspitch: "En helhetsleverantör inom IT, som genom transparens och nära kundkontakt finner synergieffekter för att effektivisera företags kärnverksamhet." 

45. Out of Office 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Mikael Wennerros, Robert Pihl 

Hisspitch: "En nattklubbsmiljö under tidiga timmar för folk i karriären arbetandes på kontor." 

LÄS MER OM OUT OF OFFICE: De sade upp sig för att köra after work på heltid

46. Peppy Pals
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 9
Grundare: Rosie Linder, Talawa Games 

Hisspitch: "Vi vill äga segmentet EQ för barn i världen genom fysiska och digitala produkter. Peppy Pals betyder peppande vänner och är en serie mobila spel och barnböcker om fem djurvänner, deras vänskap, känslor och dagliga äventyr. Spelen är baserade på kunskapen om emotionell intelligens och har utvecklats med hjälp av forskare, psykologer och inte minst barnen själva."

LÄS MER OM PEPPY PALS: EQ-spelet med 130 000 nedladdningar

47. Piggi 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 8
Grundare: Wictor Lindblom, Filip Eriksson 

Hisspitch: "Att på ett enkelt sätt samla annonsörer och användare på en och samma plattform. Annonsörer lägger upp reklam och andra erbjudanden vilket i sin tur ger användarna möjlighet att ta till sig detta mot en fast ersättning som aldrig tidigare varit möjlig." 

48. Pingo Pots 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 1
Grundare: Sanna Danell 

Hisspitch: "Grundtanken är att skapa en kruka där mönstret och krukan verkligen får stå i fokus. Det du väljer att ha i den ska vara sekundärt. Tillverkningen sker i Sverige med lera från Västergötland och mönstren arbetas fram tillsammans med spännande designers och starka personligheter. Vi vill skapa en ny värld av krukor." 

49. Playwerk
Ort: Stockholm
Startår: 2012
Antal anställda: 10
Grundare: Björn Melinder, Fredrik Posse, Per Emanuelsson, Gabriel Sjöberg 

Hisspitch: "Med Soundtrap skapar man och spelar in musik tillsammans online, direkt i webbläsaren på sin dator, surfplatta eller mobil. Dagens krångliga verktyg stänger ute många musiker och låtskrivare. Soundtrap är enkelt. Vi stöder pc, Mac, Chromebook, iOS och Android. Öppna bara en browser och börja spela in med vännerna - som Google Docs för musik." 

50. Pricelizer 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 1
Grundare: Karl Lillrud 

Hisspitch: "Gör riktiga affärer av det ekonomiskt största e-handelsproblemet: övergivna kundvagnar. Ungefär 70 procent av alla kundvagnar i webbaffärer överges, ungefär 40 procent av dem på grund av pris. Med Pricelizer väljer kunden själv - med ett klick - att få information om uppdaterade priser, och kan även ange nivå. Vad som kunde varit ett tråkigt standardmejl blir i stället efterfrågad information." 

51. Prion 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 1
Grundare: Fredrika Bernadotte 

Hisspitch: "En bilddelningstjänst lika rolig och enkel som sociala medier men mer privat. Ha separata privata bildströmmar likt Instagram Feeds - en för resan, en med kompisarna, en under utekvällen och en med familjen. Alla bilder går att spara ner från appen och det går att bjuda in vem som helst till en bildström oavsett om man har Prion eller inte vilket ger en naturlig viral spridning." 

52. Påhoj 
Ort: Malmö
Startår: 2015 Antal anställda: 1
Grundare: Lycke von Schantz 

Hisspitch: "En cykelsits och barnvagn i ett. Spendera inte onödig tid på att planera om du ska ta cykeln eller barnvagn, med Påhoj kan du välja båda! Det smidiga och säkra klicksystemet som sitter under stolen gör det lätt som en plätt att ta på och av cykeln. Med Påhoj kan du fortfarande vara flexibel och lätt ta dig till museum, bibliotek eller affären utan korta onödiga bilresor! Strunta i bilen och börja trampa!" 

53. Qasa 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 7
Grundare: Ludvig Persson Lejon, Fredrik Strömsten, Mattias Tosti 

Hisspitch: "Med ett nytt grepp om bostadsuthyrning, revolutionerar Qasa en bransch som stått still i årtionden. Qasa är en smart digital marknadsplats: här hittar du rätt hyresgäst, du vet vem du hyr ut till och med några klick skapar och signerar du digitala hyreskontrakt. Här kan du även känna dig trygg under själva uthyrningen, du är garanterad månadshyran och du täcks av en speciell uthyrningsförsäkring." 

LÄS MER OM QASA: De ska lösa bostadsbristen - med hjälp av dejtingfilosofi

54. Rapide 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 34
Grundare: Tilda Forsgren, Susanne Lundquist 

Hisspitch: "Ett nytt och unikt skönhetskoncept i Skandinavien med mål att tillgodose alla mäns och kvinnors behov på bara ett par minuter, när som helst, var som helst på någon av våra exklusiva och centrala frans- och brynbarer. Dagens tidsfattiga människor vill helst slippa krångliga bokningssystem, långa väntetider och svåra adresser. Därför har vi tagit fram ett koncept där kunderna enkelt kan slå sig ner i en öppen och trendig miljö och få olika typer av behandlingar för ansiktet." 

55. Seekly 
Ort: Jönköping
Startår: 2015
Antal anställda: 2
Grundare: Oscar Meivert, Richard Orrebrant 

Hisspitch: "Nu är det dags att centralisera sättet du får reda på event som passar just dig! Hos oss kan du söka efter privatpersoner, grupper eller företag som delar just ditt intresse. Efter vår lansering kommer du aldrig behöva vara rastlös igen! Vi jobbar efter konceptet 'hitta, eller bli hittad', vilket innebär att du får personliga inbjudningar via push-notiser på din smartphone när ett event som passar just dig dyker upp." 

56. Selfiejobs Europe 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Martin Tall 

Hisspitch: "Europas mest älskade jobbsökarapp. Genom att hämta inspiration från dejting och sociala medier skapar vi en unikt enkel, rolig men fortfarande relevant matchningsmekanism för jobbsök. Under ytan finns smarta lösningar för geopositionering, videopitch och matchning." 

LÄS MER OM SELFIEJOBS: "Vi ska bygga Europas mest älskade jobbsökarapp"

57. Sensative 
Ort: Lund
Startår: 2013
Antal anställda: 9
Grundare: Fredrik Westman, Anders Hedberg, Mats Pettersson 

Hisspitch: "Designar, utvecklar och skapar högteknolgiska smarta hemprodukter och säljer över hela världen."

58. Sentimentica 
Ort: Lund
Startår: 2014
Antal anställda: 2
Grundare: Jonas Andersson, Tomas Fiedler, Alexander Wallin, Fredrik Gustafsson 

Hisspitch: "Vi samlar befintlig data från våra kunder på Apple App-Store och Google Play och med hjälp av avancerad språkteknologi analyserar vi vad deras användare tycker om mobilappen och dess funktionalitet. Tjänsten är helautomatisk och riktar sig till en massmarknad. Vi ersätter därmed manuell analys med hög kostnad och varierad kvalitet med en objektiv och billig tjänst." 

59. Swedish Container Solutions 
Ort: Stockholm
Startår: 2015
Antal anställda: 4
Grundare: Johannes Ivarsson, Per Olov Jernberg, Sofie Lindblom & Felipe Winter 

Hisspitch: "Vi skapar en innovativ boendelösning som är modern, hållbar, mobil och snabb att installera. Detta möjliggörs genom modifierad container som inreds med compact living-lösningar och ett integrerat IoT-system. I stället för att gå mellan rum så ändras rummet runt dig utefter ditt behov. En trea på 13 kvm som är en livstilsprodukt som man vill bo i." 

60. Sweuski 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 5
Grundare: Cecilia Blomkvist 

Hisspitch: "Våra produkter är bland annat vodka, likörer, absint, gin och whisky. Inom kosmetiken har vi organiska skönhetsprodukter och spabehandlingar. Vi inriktar oss på både företag och privatpersonen. Vår kundkrets är finsmakaren och personen som tycker det är viktigt med kvalitet och miljömedvetenhet och som vill veta vad de äter eller sätter på kroppen. " 

61. Tadi Tech 
Ort: Göteborg
Startår: 2015
Antal anställda: 1
Grundare: Jimi Tadi 

Hisspitch: "Alla upplevelser börjar hemifrån! Scan & Plan ger dig en överblick vad som händer i kväll och hur många personer det är där. Vill du ha fullt ös - gå dit det är mycket folk. Vill du äta en mysig middag eller ta en drink på en lugn bar - gå dit där det är lugn och ro. Det är inte längre svårt att vara ny i staden och du behöver inte längre gissa var folket är." 

62. Teecrowd 
Ort: Halmstad/Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Usman Rajab

Hisspitch: "En e-handelsplattform där man på ett enkelt och riskfritt sätt säljer egna kläder på nätet. Du designar ditt plagg, samlar förbeställningar mot ett försäljningsmål. Försäljningen täcker produktionskostnaderna. Tryck, leverans och betalning sköter vi åt dig." 

63. Tingeer 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 4
Grundare: Markus Eileryd, Björn Möller 

Hisspitch: "Vi erbjuder detaljhandelsföretag en webbaserad personifierings- och produktionstjänst för individanpassning av konsumentprodukter producerade lokalt." 

64. Tuva 
Ort: Jönköping
Startår: 2014
Antal anställda: 1
Grundare: Emil Karlsson 

Hisspitch: "Appen för digital grannsamverkan. Tillsammans förebygger vi brott och kan enkelt rapportera om något händer, direkt i telefonen. Samarbeta med grannar och andra nätverk och skapa en tryggare vardag för alla. Tuva ska utveckla premiumfunktioner och samarbeten så att lönsamhet kan uppnås." 

65. Uptrail 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 6
Grundare: Gustaf Winnberg, Tobias Jakobsson, Björn Lennartsson, Daniel Dudek 

Hisspitch: "Vår affärsidé är att erbjuda en möjlighet att söka sitt nästa jobb utan cv eller personligt brev - via mobilen, surfplattan eller datorn på mindre än 30 sekunder. Visionen är att bli det självklara valet för människor som ska söka sitt nästa jobb och för företag att gå till när de ska rekrytera nya medarbetare." 

66. Waitress 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 7
Grundare: Daniel Eriksson, Jeremias Andersson, Alexander Yngling 

Hisspitch: "Använd Waitress-appen för att läsa dagens menyer på dina favoritrestauranger, beställ, betala och få en bekräftelse på när din mat är klar. Hämta sedan upp din beställning utan att behöva stå i kö eller plocka fram din plånbok." 

LÄS MER OM WAITRESS: Svenska appen som fixar gourmet-maten snabbare än en McDonalds-beställning

67. Weld 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Tom Söderlund, Henric Malmberg, Andres Martinez Peyrou 

Hisspitch: "Vill förenkla programmering för alla. Färre än 0,5 procent av världens befolkning kan programmera, detta är ett verktyg för de övriga 99,5 procenten. Weld började som ett wireframing/prototypingverktyg och kommer över tid att användas till alltmer kompletta appar och webbtjänster." 

68. Villa Nest 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Adele Treschow, Sofia Fagring, Stephanie Leander-Engström 

Hisspitch: "Genom hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder kan vi minska risken för samtliga av de vanligaste folksjukdomarna bland äldre. Villa Nest Hälsohub erbjuder under ett och samma tak hälsoundersökningar, träning, rehabilitering, rådgivning, behandlingar och sociala aktiviteter lättillgängligt och attraktivt mitt i seniorernas vardag."

LÄS MER OM VILLA NEST: Åldringsboomen är en guldgruva för affärerna

69. Worktasker 
Ort: Uppsala
Startår: 2014
Antal anställda: 3
Grundare: Tarek Kasim 

Hisspitch: "Först i världen med gpsspårning och realtidstjänsteförmedling. Worktasker fungerar som en marknadsarbetsplats där man kan söka både efter arbete och arbetskraft. Genom plattformen kan du till exempel hitta advokater, sjuksköterskor, tandläkare, revisorer, administratörer, grafiska designer, tekniker, personliga assistenter, elektriker, snickare, rörmokare, lokalvårdare och andra kvalificerade arbetare." 

70. Zeifie 
Ort: Stockholm
Startår: 2013
Antal anställda: 3
Grundare: Michaela Holtz 

Hisspitch: "En ny app för personsäkerhet som använder geolokalisering och communitytänk för att minska upplevelsen av otrygghet i samhället. När vi nått en kritisk massa av användare kommer vi även att kunna använda big data för att ytterligare öka användarnas trygghet. Appen är byggd med en öppen API för att möjliggöra för andra bolag att bygga sin egen kompatibla hårdvara." 

71. Znapo 
Ort: Stockholm
Startår: 2014
Antal anställda: 5
Grundare: Viktor Renneus Guthrie 

Hisspitch: "En revolutionerande app - när du och dina vänner är på samma tillställning samlas allas bilder direkt och automatiskt av Znapo. På tillställningar tar i regel alla bilder, men man går bara hem med sina egna. Visst finns det verktyg för att lösa det i efterhand men det händer nästan aldrig. Znapo löser problemet på det enklaste möjliga vis genom att skapa en session där allas bilder samlas." 


---

Tävlingen Superstartup 2015 är redan avgjord. Finalister var Codarica, Erghis Technologies, Gleechi, Peppy Pals och Playwerk. Vann gjorde Gleechi. Du kan läsa en vinnarintervju med dem här: Gleechi är årets Superstartup 2015!


Vill du läsa fler spännande nyheter från VA?
 
Gör som 55 000 andra och anmäl dig till vårt nyhetsbrev här: 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST