Bortglömd aktie med rejäl potential

Den bortglömda bolaget är lågt värderat och snart skuldfritt. VA:s analytiker spår förvärv - och en rejäl kursuppgång.

Den här veckan har VA:s analytiker John och Johan hittat ett undervärderat bolag med fin potential.

Global Health Partner (GHP) är ett nätverk som sysslar med sjukvård i olika former. Kunderna är dels landsting som köper deras tjänster och privatpersoner som vill komma förbi vårdköer. Dessutom är försäkringsbolag en allt viktigare kundgrupp, då allt fler privatpersoner och företag tecknar privata sjukvårdsförsäkringar.  

John och Johan menar att aktien är undervärderad, med ett P/E-tal kring 15 för år 2016 och ett fint kassaflöde. Bolaget är snart helt skuldfritt, och John spår att bolaget kan komma att genomföra förvärv framöver.

Orsaken till den nedtryckta kursen är enligt VA:s analytikerduo den politiska risken kring privat sjukvård. Men enligt John är den risken rejält överdriven.

"Det är väldigt överdrivet. Den privata vården har helt enkelt kommit för långt för att man ska kunna vända utvecklingen. Visst, Jonas Sjöstedt är sugen, men han är ganska ensam om det", säger John och betonar att GHP dessutom är tämligen bortglömt bland analytiker.

"Det är väldigt underanalyserat. Jag vet en enda firma som har täckning på GHP, och de har riktkurser långt över dagens nivåer". 

GHP:s aktie handlas idag kring 7 kronor, men John spår att den ska klättra betydligt högre.

"Den här ska värderas över 10 kronor. Om det kommer ett förvärv borde den klättra ännu högre".

DU HAR VÄL INTE MISSAT?
Två aktier att köpa - och ett krisbolag du verkligen borde sälja

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant