EQ-spelet med 130 000 nedladdningar

Rosie Linders datorspel Peppy Pals bygger upp barns EQ. I Under Ytan berättar hon hur det är att lämna tryggheten och satsa på sin passion.

I veckans avsnitt av Under Ytan träffar vi Rosie Linder, medgrundare och vd i företaget Peppy Pals, som försöker få bukt på mobbningsproblemen i samhället genom sitt spel med samma namn,

Olika studier visar att barn som utvecklar ett högt EQ inte mobbas och mobbar andra i samma utsträckning som övriga barn och spelet försöker göra just detta; bygga upp barns EQ. Spelet är världens första digitala EQ-spel för mindre barn med syftet att utbilda kring samarbete, känslor och empati med hjälp av humor och rollspel.

Man drog igång på allvar 2013 och hade under förra året 130 000 nedladdningar runt om i världen. Bolag som Amazon och Google har uppmärksammat spelet i olika sammanhang och att säga att detta är hett just nu är en mindre underdrift.

Samtalet kretsar kring entreprenörskap och hur det var att lämna tryggheten för att satsa på sin passion. Hur och varför man vill sprida företaget och deras produkter till barn runt om i världen. 

Peppy Pals var ett av fem företag som gick vidare till finalen i Veckans Affärer och Almi Invests tävling Årets Superstartup 2015. Vann gjorde Gleechi.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.