Gogoros el-skoter är en av årets hetaste snackisar i startupvärlden. Fotograf: Gogo

13 heta startups som lanserats i år

Livesänd video, el-skotrar och elit-Tinder. Det satsar startupsen - och riskkapitalisterna - på i år.

Snart har halva 2015 gått och än så länge har startupvärlden fortsatt att slå rekord både på värderings- och investeringsfronten. Business Insider har listat 13 startups som lanserat sin första produkt efter årsskiftet och som du ska hålla koll på i framtiden.

Hungryroot - Ännu en matkasseliknande tjänst. Denna gång specialiserad på grönsaker, framförallt på grönsaksnudlar (alltså riven sötpotatis, rödbeta eller zucchini för att nämna några). Till detta får du en sås och något form av protein. Hungryroot har redan fått in 2 miljoner dollar i kapital.

Periscope - De livesänder video och köptes av Twitter innan de ens hade hunnit lansera något. En direkt konkurrent till Meerkat, men skillnaden är att det du spelar in på Periscope faktiskt sparas och går att titta på i efterhand.

LÄS ÄVEN: Superinvesterarens 5 bästa tips till startups

The League - Som Tinder, fast bara för "eliten". För att vara med måste du ha en fin examen eller ett välbetalt jobb. Har fått in 2,1 miljoner dollar i kapital.

Gogoro - Som Tesla, fast en skoter. En el-skoter helt enkelt. Har fått in hela 300 miljoner dollar från investerare.

Ride - De hjälper kollegor att samåka genom att lära sig dina rutter och matcha dig med medarbetare som reser samma väg. Miljövänligt och billigt.

Honor - De parar ihop pensionärer som vill vårdas i sina hem med vårdpersonal. Pensionärerna kan då ha massa önskemål kring vem som ska vårda dem, så att de känner sig trygga. Exempelvis kan man önska att ens vårdperson ska tala kinesiska. Har fått in 20 miljoner dollar.

Eero - Deras små apparater förstärker ditt wifi hemma - och gör även att det når längre. För 300 dollar får du tre små dosor och sen ska du, enligt Eero, slippa irritera dig på att ditt wifi är svagare i köket.

Even - En app som hjälper låginkomsttagare att få lönen att räcka hela månaden. Exempelvis kan du koppla appen till ditt bankkonto och sen ser den till att du istället får ut din lön i veckoportioner, så att det är svårare att spendera allt i början av månaden.

Jet.com - E-handelsbolag som vill utmana Amazon. Har dragit in 225 miljoner dollar från bland annat kinesiska e-handelsjätten Alibaba.

M.Gemi - Exklusiva italienska märkesskor för lägre priser. 

Meerkat - Appen som det snackades om konstant under SXSW. Du livesänder video och så fort du slutat är den borta, precis som på Snapchat. Har enligt rapporter redan över 300 000 användare och har dragit in 18,2 miljoner dollar.

21 - Bitcoinstartup som ska lansera ett chip som låter dig "gräva" efter den digitala valutan med din smartphone. Har dragit in 121,1 miljoner dollar i kapital.

Vive - Obegränsad hårstyling i en månad för 99 dollar. 

LÄS ÄVEN: Gleechi är årets Superstartup 2015!

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.