Fotograf: Linda Forsell/TT

Undersökning: Sociala medier ligger bakom allt fler skilsmässor

En undersökning visar att Facebook och andra sociala medier orsakar allt fler skilsmässor i Storbritannien. Och nästan vart femte par har dagliga gräl på grund av sociala medier.

En färsk undersökning från den brittiska advokatfirman Slater and Gordin visar att Facebook och andra sociala mediekanaler ligger bakom allt fler skilsmässor. Studien omfattade 2 000 brittiska par. 

Ett av sju par har övervägt skilsmässa på grund av sociala medier samtidigt som nästan vart femte par har dagliga gräl pågrund av sajter som Twitter och Facebook och appar som Snapchat och Whatsapp.

Den brittiska advokatfirman beställde undersökningen därför att de märkte att antalet klienter som angav sociala medier som skilsmässoorsak ökade.

Andrew Newbury, som är ansvarig för familjerätt på Slate & Gordon, menar att Facebook för fem år sedan sällan nämndes i samma sammanhang som skilsmässor.

Idag är det annorlunda.

"Nu har det blivit vanligt att klienter anger sociala medier, eller något de upptäckt på sociala medier, som skilsmässoskäl", säger han till brittisk press.

Han menar att sociala medier har blivit ett minfält för äktenskap. "Sociala medier, och specifikt bilder och inlägg från Facebook, används nu rutinmässigt i skilsmässoförrättningar", enligt Newbury.

Slater and Gordon råder därför sina klienter att vara försiktiga på Facebook och andra sociala medier om de vill hålla ihop sin relation.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST