Fotograf: Mikael Zackrisson

"Vi ska bygga Europas mest älskade jobbsökarapp"

Han har svurit att aldrig mer jobba med rekrytering. Men sen såg återfallsentreprenören Martin Tall alla nya dejtingappar. Målet är nu att bygga Europas mest älskade jobbsökarapp inom 3 år.

Han hade redan kört några bolag under det tidigare 00-talet, bland annat ett försök att starta privata arbetsförmedlingar, men det gick inte alls, "privatiseringen blev aldrig av".
Efter det sa han, som många andra, aldrig mer och svor att inte jobba med rekrytering och bemanning mer, "det är den dålig tim-ekonomi."

Men för något år sedan tänkte Martin Tall, 46, om.

"Jag såg de nya dejtingapparna som Tinder och Badoo och tänkte att med inspiration av dem kan jag få samma effekt, jag kunde skapa en privat arbetsförmedling i varje arbetssökandes ficka", berättar Martin i veckans episod av Startuppodden.

Det hela resulterade i appen Selfiejobs, som bara under det året som gått hunnit byta skepnad några gånger. Det har varit jobbmatchning a la Tinder, det har varit video-CV:n som de sökande spelar in i stället för att skriva långa CV:n.

"Rekrytering har blivit alldeles för krångligt, det har blivit fint att göra krångligt."

Bolaget sitter på startuphubben SUP46 och har tidigare gått Stings accelerator Fast Forward.
"Våra coacher från Sting säger att vi kommer lyckas för att vi itererar så mycket."

Målet är glasklart:
"Vi vill göra Selfiejobs till Europas mest älskade jobbsökarapp för ungdomar 2018."
För att nå dit behöver de dock riskkapital. Ett sätt att göra PR för sig själva är de roadshows som Martin leder. Nyligen var de i Göteborg och Oslo, och kom bland annat med i norsk tv och ett tv-inslag på GP.se.

"Jag bara åkte dit, och presenterade mig själv. På GP gick vi bara in i receptionen och ropade in nyhetschefen. De gick med på en intervju, men det bygger på att man har en story att berätta. Men vi löser ett samhällsproblem, vi hjälper ungdomar få jobb."

Hör hela intervjun med Martin Tall ovan. Intervjun är en del av Startuppoddens SUP46-special som sponsras av Nasdaq. Läs mer på Startuppodden.se.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Startuppodden på VA.se.

Klicka här för att ladda ned avsnittet med Martin Tall.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.