Fotograf: Bonzun

Svenskans startup fortsätter att imponera - nomineras till tungt pris i Kina

Imorgon koras Kinas bästa mobila startup och bland de nominerade finns svenskan Bonnie Roupés gravidapp. 

Priset heter G-Startup och har i flera år delats ut till landets bästa startup inom det mobila. I juryn sitter riktiga tungviktare, som Qualcomms kinesiska vd och flera partners från Kinas främsta riskkapitalbolag. Vinnaren får bland annat en plats på en inkubator i Silicon Valley och en hel del uppmärksamhet. 

I början av april intervjuade VA.se Bonnie Roupé. Hon berättade då om hur hon hade valt att strunta i Sverige för att istället dra igång sin startup i Kina. Hennes Bonzun har släppt gravidappen Kexuema som på bara 3 månader laddats ner hela 320 000 gånger. Appen ger gravida kinesiska kvinnor tillgång till medicinsk information och kan även sätta dem i direkt kontakt med läkare, berättade Roupé då. Hela intervjun: Svenskans app gör succé i Kina - och därför borde fler entreprenörer flytta dit

Appen fortsätter alltså att göra succé och Bonzun är nu ett av de tio bolag som kan vinna G-Startup under morgondagen. Det skulle innebära stora förändringar för det lilla bolaget. I dagsläget är man enbart tre personer som jobbar med appen och sex som jobbar med marknadsföring. En vinst skulle innebära en ordentlig ökning på resursfronten.

Hur mycket betyder denna nominering?
"Att få erkännande i Kina som startup är extra speciellt eftersom konkurrensen är så stor här. Och att dessutom få erkännande inom branschen är väldigt värdefullt. Det ger oss mycket uppmärksamhet och ett brett kontaktnät", berättar Roupé.

Varför tror du att just ni lyckas?
"Vi har viljan! Och en helt unik tjänst som både har stor kommersiell potential men som även kan rädda liv och minska lidande."

Har du några tips till unga svenska entreprenörer?
"Lita på din magkänsla och ge inte upp!"

LÄS ÄVEN: Världens mest lovande startups - nästa Uber, Snapchat och Dropbox

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant