Så blir du en hållbar människa

Hållbarhetspodden träffar allmänläkaren Johan Gröndahl som delar med sig av sina tre bästa tips för ett hållbart liv.

"Vi ska inte bara leva länge, vi ska även ha hög livskvalitet, och för att komma dit bör vi göra roliga saker istället för att försaka och leva alltför extremt för att bli hållbara." Det säger Johan Gröndahl, allmänläkare, i den här veckans avsnitt av Hållbarhetspodden.

Hållbara individer är förutsättningen för alla företag och verksamheter, både på kort och lång sikt och det är ett delat ansvar mellan den enskilda och arbetsgivaren för att uppnå detta, säger Gröndahl. Han pratar om vikten av att ha roligt att inte vantrivas på jobbet och utmaningen att hitta en balans där hållbarhet blir livgivande istället för försakande.

Gröndahl berättar att stress inte är farligt när vi hanterar det rätt men att återhämtning är livsviktigt för att vi ska orka med det höga tempot som dagens samhälle håller. Han gläds över att trenden med minskad antibiotikaanvändning har fått kraftigt genomslag i Sverige och anser att alla borde sitta mindre för ett mer hållbart liv. 

LYSSNA ÄVEN PÅ: Kaffet som ska rädda världen - en kopp i taget

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant