Fotograf: Tidal

Tidal åker på stryk i USA - Spotify gynnas av nederlaget

Tidal ville revolutionera musikindustrin över en natt, men det visade sig svårare sagt än gjort. Intresset för appen har redan hunnit bli iskallt i USA.

Tidal lanserades med pompa och ståt, men konsumenternas intresse är redan ljummet. Den nya musiktjänsten släpptes i slutet av mars, men har redan nu fallit ur topp 700-listan för nadladdade Iphone-appar i USA. Detta trots marknadsföring från både Rihanna, Beyoncé och Kanye West, skriver Svd. 

LÄS ÄVEN: Spotifys nya rekordvärdering

Strax efter lanseringen låg appen på topp 20-listan, men sen dess har intresset bara fallit. Tidals pitch bygger till stor del på att tjänsten erbjuder artisterna en större del av kakan, något som inte verkar spela så stor roll för många konsumenter. Speciellt inte när det kommer till världsstjärnor som Beyoncé och Rihanna.

Efter lanseringen fick Tidals tidigare vd sparken och nu är det Peter Tonstad, från norska miljöministeriet, som ska vända nedgången.

Samtidigt som Tidal åkt på stryk verkar konkurrenterna Pandora och Spotify ha gynnats av uppmärksamheten kring appen. Den 20 april intog Pandora och Spotify plats tre och fyra på listan över de mest sålda iOS-apparna i USA, skriver Svd.

VA TESTAR: Tidal eller Spotify - vilken musiktjänst är bäst?

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.