2 av 4
Bildspel: ...så hon fixade en hemsida där hon berättar vad hon tycker bolaget ska satsa på härnäst.

Så varvade hon alla andra kandidater på vägen mot drömjobbet

Hennes fiffiga ansökan fick både Airbnbs vd och marknadsföringschef att twittra om hur imponerade de var av henne - innan hon ens varit på intervju.

Nina Mufleh flyttade från Mellanöstern till San Francisco för ett år sedan och nu vill hon verkligen jobba på Airbnb. Hon försökte först komma i kontakt med bolaget via de mer traditionella kanalerna, men lyckades inte få bolaget att inse att hon var den perfekta kandidaten. Så istället valde hon en annan väg. Mufleh har skapat en hemsida om sig själv, som både ser ut som och analyserar Airbnb. Detta skriver Business Insider.

Ansökan, som Mufleh skickade till Airbnb under tisdagen, har fått enormt mycket uppmärksamhet. Både inne i och utanför bolaget.

LÄS ÄVEN: "En arbetsintervju behöver inte vara längre än sju minuter"

I sin ansökan väljer hon att inte fokusera alls på tidigare erfarenheter, det kan Airbnb hitta allt om på hennes LinkedIn, utan istället handlar den bara om hennes kunskaper.

Hon visar upp vad hon kan om resebranschen och pekar även ut var hon tycker Airbnb borde satsa mer i framtiden - Mellanöstern. Hon understryker även hur just hennes kompetens och bakgrund därför är högst relevant.

Mufleh berättar för Business Insider att hon hade försökt kontakta Airbnb i månader. Hon lyckades träffa bolaget vid ett antal tillfällen, men ingen av dessa ledde till något jobb. "Men jag tänkte, jag har faktikst inte gjort allt jag kan. Jag har gjort samma sak om och om igen, men jag har inte försökt hitta nya vägar."

Du kan se delar av Muflehs ansökan i bildspelet ovan eller läsa hela här.

Med sin smarta ansökan lyckades Mufleh inte bara fånga allmänhetens intresse, utan även Airbnbs. Bolagets vd och marknadsföringschef har båda twittrat om ansökan och ett möte är inbokat redan om en vecka. 

LÄS ÄVEN: Bankpampen förlorar jobbet - efter Snapchat-bilder

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST