Fotograf: Jan-Erik Henriksson/TT

Det här granskar Skatteverket extra hårt i år

Skatteverket meddelar vad de kommer att särskilt granska i årets deklarationer. Börsintresserade bör kanske ta sig en extra titt på sin deklaration.

Sålde du aktier förra året tillhör du den grupp som Skatteverket kommer att granska särskilt hårt i år. Det framkommer av ett pressmeddelande. 

Om du gjorde aktieaffärer under 2014 kan det vara värt att ta en extra titt på vad du köpte aktierna för, det vill säga omkostnadsbeloppet. Det är något som ofta har blivit fel i Skatteverkets kontroller tidigare år.

Skatteverkets tips är att deklarera på nätet.

"Har man värdepappersförsäljningar att deklarera får man mycket hjälp av e-tjänsten, med förifyllda uppgifter och automatiska uträkningar och överföringar. Dessutom får man en kvittens på att man lämnat deklarationen och man kan få tillbaka pengar före midsommar", säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, i ett pressmeddelande.

För den som har värdepapper i en kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto blir deklarationen enklare. Istället för att varje enskild affär deklareras dras en schablonskatt.

Förutom värdepapper riktar Skatteverket särskilt fokus mot de som utför ROT- och RUT-arbete och bemanningsföretag inom vårdsektorn.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST