Fotograf: Youtube

10-åringen som drar in miljoner på Youtube

Hon bakar med sin lillasyster och lägger upp det på Youtube - sen drar hon in storkovan.

Outrigger Media har grävt i hur mycket Youtube-stjärnorna faktiskt tjänar i månaden och listat de kanaler som drar in mest. Man har i detta fall valt att fokusera på två olika genrer; skönhet & mode, och mat & matlagning.

I kategorin mat & matlagning heter kanalen som toppar listan CharlisCraftyKitchen. Charli är idag 10 år gammal och i sina klipp delar hon med sig av sina bästa bakningstips. Ofta är det lekfulla kreationer som inspirerats av Disney-filmer eller leksaker.

LÄS ÄVEN: Från Youtube-stjärna till en miljard kronor i försäljning

Enligt Outriggers beräkningar drog Charlis kanal in 127 777 dollar, motsvarande 1,1 miljoner kronor, från reklam i snitt varje månad 2015. Detta efter att Youtube själv redan tagit sin bit av kakan. Charlis alla klipp visas i snitt 29 miljoner gånger i månaden och kanalen har i dag över 500 000 prenumeranter. Totalt har Charlis videos visats nära 600 miljoner gånger.

Kanalens populäraste klipp laddades upp 2013:

Charli startade kanalen redan 2012, då hon var 6 år gammal. Hennes 7-åriga lillasyster Ashlee är också en återkommande del av koncepet, hon hjälper sin storsyster att smaka på bakverken och smeten.

LÄS ÄVEN: Sverige ska införa åldersgräns på sociala medier

Samtliga lekfulla kreationer läggs dessutom upp på Instagram, där Charlie och hennes syster idag har nära 20 000 följare. 

Lagom till påsk har Charlie lagt upp detta klipp:


LÄS ÄVEN: Nu lanseras appen alla hatar - som låter dig sätta betyg på andra människor

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.