Fotograf: TT

Zuckerberg klockar "bara" in 50 timmar i veckan

Under dagen svarade Mark Zuckerberg på frågor via sina Facebook. Hur mycket han jobbar? 50 timmar i veckan - eller hela tiden, det beror på hur man ser det.

Hur mycket skulle du gissa att Mark Zuckerberg jobbar i veckan? Många tippar nog på upp mot 80 timmar. Så är dock inte fallet. I en Q&A som Zuckerberg gjorde på Facebook i dag fick han frågan och svarade då att: "Det beror på vad man räknar som jobb. Jag ägnar majoriteten av min tid åt att tänka på hur man kan koppla samman världen och ge tillbaka mer till vårt samhälle, men mycket av detta sker inte på vårt kontor, eller i ett viktigt möte eller under sånna förutsättningar att du skulle kalla det för att jobba. Jag ägnar mycket tid åt att bara läsa eller tänka för mig själv. Om du räknar tiden jag är på kontoret så är det nog bara 50 - 60 timmar i veckan. Men om du räknar tiden jag är fokuserad på våra mål, så är det i princip hela tiden."

Facebook är hans liv helt enkelt, men han spenderar inte alls lika många timmar på kontoret som man skulle kunna tro. Självklart är 50 timmar fortfarande mer än den klassiska 9 till 5-veckan, men det tål att nämnas att chefer på Zuckerbergs nivå ofta jobbar betydligt mer än så.

LÄS ÄVEN: Zuckerberg tjänade 11 miljarder - på en dag

Under Zuckerbergs Q&A fick han även en fråga från Virgin-grundaren Richard Branson. Han frågade vad Zuckerberg såg för främsta fördelar med att koppla samman hela världen digital. Zuckerberg svarade att tillgången till internet kan lyfta miljontals ur fattigdomen genom att ge dem tillgång till utbildning, medicinsk information och jobbmöjligheter. Dessutom menade han att entreprenörer från utvecklingsländer får tillgång till helt nya verktyg som gör det möjligt för dem att ta sina bolag till nästa nivå och skapa både jobb och pengar.

Zuckerberg fick också frågan om han tror att sociala nätverk som Facebook gör oss sämre på att kommunicera ansikte mot ansikte. "Nej", svarade Zuckerberg. "Verktyg som Facebook hjälper främst folk att kommunicera med personer som inte är i deras direkta närhet. Jag kan hålla kontakten med familj som reser och vänner som bor i andra länder."

LÄS ÄVEN: Professorn: "Vi borde bara jobba två timmar per dag"

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant