Fotograf: Erik Schuss

"Kvinnor äger!"

En Economistas Podcast är tillbaka. Veckans avsnitt handlar om vikten av att ta makten över sin egen ekonomi - och varför fler kvinnor borde våga köpa aktier.

Det är vår och Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius är äntligen tillbaka med nya fräscha avsnitt av En Economista Podcast!

Veckans avsnitt heter "Kvinnor äger!" och som vanligt bjuds det på lärorika tankar och tips om pengar och privatekonomi. Men den röda tråden i dagens avsnitt är hur viktigt det är att äga - eller att ta makten över sin egen ekonomi.

Börsen har gått extremt starkt på sistone och Riksbanken eldade nyligen på det hela med ytterligare en räntesänkning. I det här avsnittet diskuterar Isabella och Pingis därför hur man kan tänka kring aktier - och varför så få kvinnor verkar våga köpa aktier.

"Vi vill få kvinnor att investera i aktier och bli mer aktiva investerare", säger Pingis Hadenius.

Dessutom berättar Isabella och Pingis att deras bolag får ständiga propåer från investerade investerare, och diskuterar huruvida deras bolag borde gå till börsen. Vad är egentligen för- och nackdelarna med att finnas på börsen egentligen?

Klicka HÄR för att lyssna på tidigare avsnitt av En Economistas Podcast.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant