Fotograf: Instagram

Bankpampen förlorar jobbet - efter Snapchat-bilder

Rory Cullinan skickade några bilder på Snapchat till sin dotter - nu blir han av med toppjobbet på RBS.

Rory Cullinan är Royal Bank of Scotlands (RBS) executive chairman för Corporate & Institutional Banking & Capital Resolution. Nu har han dock förlorat jobbet - kanske på grund av Snapchat. I början av mars rapporterades det i brittisk media att Cullinan skickat en serie bilder via appen till sin 18-åriga dotter Bridget där han uttrycker hur uttråkad han är på jobbet.

Snapchatbilder finns vanligtvis bara de sekunder avsändaren bestämmer att de ska få visas, men Cullinans dotter tog skärmavbilder på bilderna och la sedan upp dem på Instagram. På bilderna hade Cullinan skrivit saker som "Inte ett fan av styrelsemöten", "Tråkigt möte" och "Ännu ett jäkla möte".

LÄS ÄVEN: 5 knep för att slippa möten ingen vill ha

Bilderna i sig uppfattas av de flesta som normala och ganska kul. "Typiska bilder en förälder skulle skicka sitt barn under en rast på jobbet", tycker Business Insider.

Detta verkar dock RBS inte hålla med om. Bara veckor senare meddelar banken nu att Cullinan kommer lämna sitt uppdrag redan den trettionde april. Att han skulle lämna verkar inte ha planerats innan bilderna, då Cullinan så sent som den fjärde mars fick det långtgående uppdraget att omstrukturera hela RBS:s investment banking-del.

RBS meddelande uppgav inte varför Cullinan nu tvingas lämna banken. Reaktionerna på bilderna har dock varit starka på vissa håll.

"Bilderna är en örfil för skattebetalarna som äger 80 procent av den fallande banken, och likaså till de anställda som riskerar att få lämna", säger John Mann, politiker inom Labour, till the Sun. "Han borde bli av med alla sina bonusar från den tiden han jobbat med investment banking. Varenda penny."

Det finns många frågetecken kring det plötsliga avslutet. The Guardian tror att meningskiljaktigheter med vd Ross McEwan fick Cullinan att självmant lämna, men andra pekar på hans nya projekt och menar att Cullinan inte skulle tagit detta om så var fallet. Då återstår bara Snapchat-bilderna och den följande kritiken från ett stort antal politiker.

LÄS ÄVEN: Sparkad efter att ha skippat jobbet i 24 år


Vill du läsa fler spännande nyheter från VA?
 
Gör som 55 000 andra och anmäl dig till vårt nyhetsbrev här: 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST