Fotograf: Youtube

Hon lämnade bloggen och startade tidning - blev chefredaktör som 15-åring

Tavi Gevinson började blogga som 12-åring men gick redan som 15-åring vidare till att starta ett onlinemagasin. Den här unga chefredaktören knöt snabbt till sig världsstjärnor och blev en förebild för miljontals unga tjejer. 

20 UNDER 20 - SOM GER DIG PRESTATIONSÅNGEST

Namn: Tavi Gevinson

Ålder: 18 år

Land: USA

Företag: Rookiemag.com

Tavi Gevinson uppmärksammades redan som 12-åring då hon drev modebloggen Style Rookie. Ett par år senare hade bloggen skiftat fokus för att bli tongivande inom populärkultur och feminism. 

Som 15-åring förvandlade hon bloggen till ett onlinemagasin, Rookie Magazine, riktat mot unga tjejer. Den unga chefredaktören fick redan då världsstjärnor som Zooey Deschanel och Jack Black att bidra med texter.

Likt många andra framgångsrika entreprenörer har Gavinson inte nöjt sig med bara ett onlinemagasin utan säljer givetvis både böcker och kläder till sina tonårsfans samtidigt som hon satsar på en skådespelarkarriär.

HELA LISTAN: 20 under 20 - som ger dig prestationsångest

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.