Fotograf: Gage Skidmore

Sökte fristad från mobbingen på Youtube - Blev tonårsidol med miljontals fans

Bethany Mota gömde sig för sina mobbare på nätet och är idag en av Youtubes starkast lysande stjärnor. Så lyckas tonårsentreprenören utnyttja både det gamla och det nya näringslivet för att bygga sitt imperium.

20 UNDER 20 - SOM GER DIG PRESTATIONSÅNGEST

Namn: Bethany Mota

Ålder: 19 år

Land: USA

Företag: Bethany

Bethany Mota sökte sig till Youtube för att finna en fristad från en skolgång kantad av mobbing. Idag har hon över 8,4 miljoner prenumeranter som hängivet följer hennes modetips, lär sig göra egna smycken eller fixa snyggaste balfrisyrerna.

Förutom de vanliga sponsorintäkterna Youtubestjärnorna åtnjuter har den här tonårsentreprenören kapitaliserat på sin stora följarskara genom flera samarbeten med kända amerikanska klädkedjor, däribland JC Penney och Forever 21. Hon marknadsför sina samarbeten, nu senast en egendesignad kollektion för Aeropostale, i sina kanaler och fansen, även kallade "mota-vators", rusar till butikerna.

Som om klädkollektionerna inte vore nog har hon även deltagit i amerikanska motsvarigheten till Let's Dance och reser idag land och rike runt och föreläser på det hon kallar sin "Motavatour".

TILLBAKA: 20 under 20 - som ger dig prestationsångest

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST