Fotograf: Paul Sakuma/TT

Steve Jobs kontor är ett mausoleum - även namnskylten sitter kvar

Nyligen blev det känt att Apple-chefen Tim Cook ville erbjuda delar av sin lever till sin cancerdöende vd Steve Jobs. Nu visar det sig att han hedrar världsinnovatören på fler sätt – bland annat har kontoret blivit lite av ett mausoleum och namnskylten sitter kvar utanför.

Uppgifterna om att Tim Cook erbjudit delar av sin lever till sin döende chef framkom nyligen i ett utdrag från den kommande biografin "Becoming Steve Jobs".

Boken är skriven av ansedda Fast Companys redaktör Rick Tetzeli och Brent Schlender, som har bevakat Steve Jobs under ett kvarts sekel för såväl Wall Street Journal som Fortune.

Tim Cook har nu varit Apple-vd i fyra år efter att ha handplockats av just Steve Jobs - företaget har precis släppt sin första nya riktigt innovativa produkt efter hans bortgång – Apple Watch.

Apple förbereder också en flytt av sitt huvudkontor från den berömda adressen 1 Infinite Loop.

Steve Jobs ande lever dock i allra högsta grad kvar på firman. Rick Tetzeli och Brent Schlender har nu genomfört en längre intervju med Tim Cook som har publicerats i just Fast Company och där framgår bland annat att Steve Jobs namnskylt sitter kvar. Kontorsrummet är orört med både dator och skrivbord exakt som när han gick bort.

Tim Cook menar att Steve Jobs är en oersättlig person, vilket gör det fel att bara ta över hans kontor.

Apple-chefen är också känd för att fira Steve Jobs födelsedag varje år. Han var själv inne med Steve Jobs änka, Laurene Powell Jobs, häromdagen för att visa barnens teckningar på kontorets White Board och tog med sig dottern Eve för samma sak i somras.

"I början ville jag inte gå in där rent personligen. Det var bara för mycket. Nu får jag ut mycket mer av att gå in där, även om jag inte gör det så ofta.", säger Tim Cook till Fast Company enligt Washington Post.

Världens mest berömda mausoleum är Lenin-mausoleet i Moskva – här har man visat de balsamerade kvarlevorna av Vladimir Lenin sedan hans död 1924. Det är dock oklart hur länge Steve Jobs kontor förblir lite av ett mausoleum - Tim Cook kan nämligen inte riktigt svara på om det ska följa med i flytten till nya huvudkontoret, enligt Washington Post.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant