Fotograf: Shuddle

Uber-kopian som bara vill köra barn

Uber-kopiorna poppar upp överallt, men få är så målgruppsinriktade som Shuddle. Deras chaufförer ska vara experter på att köra barn.

Efter Ubers enorma framgångar har många andra bolag försökt kopiera taxitjänstens koncept. Nu finns även Shuddle, som inriktar sig helt på oroliga föräldrar. Har du inte tid att skjutsa kidsen, men känner dig otrygg med att sätta dem i en Uber? Shuddle är lösningen.

Startupen är ung, den startades först i Oktober i San Francisco. Trots det har man redan hunnit hitta flera kapitaltunga investerare. Under onsdagen meddelade man att den senaste finansieringsrunda inbringat 9,6 miljoner dollar, motsvarande 83,2 miljoner kronor. Detta skriver CNN.

LÄS ÄVEN: Uber lovar skapa 1 miljon jobb inom 5 år

Shuddle har redan 200 chaufförer. De är alla kvinnor och ska vara experter på att hantera barn, enligt bolagets hemsida. För att kunna bli chaufför för bolaget måste man ha ett prickfritt registrer och ha en bil som inte är äldre än 10 år, har fyra dörrar och som uppnått bolagens besiktningskrav.

Till skillnad från tjänster som Uber och Lyft kräver Shuddle att du bokar en körning senast 24 timmar innan den ska ske. Framförhållningen gör att Shuddle hinner skicka dig information om föraren och bilen, inklusive bilder.

Föräldrarna väljer även ett kodord som chauffören ska uppge till barnen när den anländer för att plocka upp dem. Sedan kan de även följa körningen samtidigt som den sker. 

LÄS ÄVEN: Taxi vs Uber - hur traditionella bolag förgör sig själva genom att rata innovation

För att kunna använda Shuddle måste du ha ett medlemskap, något som kostar 9 dollar i månaden. Bolaget menar att pengarna används till att granska alla ansökande chaufförer.

I dag finns bara Shuddle i området kring San Francisco, men de nya pengarna ska användas till att expandera tjänsten även till andra städer.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  2. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  5. 5 stekheta aktier du borde plocka in i portföljen
  1. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  2. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  3. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.