Fotograf: Shuddle

Uber-kopian som bara vill köra barn

Uber-kopiorna poppar upp överallt, men få är så målgruppsinriktade som Shuddle. Deras chaufförer ska vara experter på att köra barn.

Efter Ubers enorma framgångar har många andra bolag försökt kopiera taxitjänstens koncept. Nu finns även Shuddle, som inriktar sig helt på oroliga föräldrar. Har du inte tid att skjutsa kidsen, men känner dig otrygg med att sätta dem i en Uber? Shuddle är lösningen.

Startupen är ung, den startades först i Oktober i San Francisco. Trots det har man redan hunnit hitta flera kapitaltunga investerare. Under onsdagen meddelade man att den senaste finansieringsrunda inbringat 9,6 miljoner dollar, motsvarande 83,2 miljoner kronor. Detta skriver CNN.

LÄS ÄVEN: Uber lovar skapa 1 miljon jobb inom 5 år

Shuddle har redan 200 chaufförer. De är alla kvinnor och ska vara experter på att hantera barn, enligt bolagets hemsida. För att kunna bli chaufför för bolaget måste man ha ett prickfritt registrer och ha en bil som inte är äldre än 10 år, har fyra dörrar och som uppnått bolagens besiktningskrav.

Till skillnad från tjänster som Uber och Lyft kräver Shuddle att du bokar en körning senast 24 timmar innan den ska ske. Framförhållningen gör att Shuddle hinner skicka dig information om föraren och bilen, inklusive bilder.

Föräldrarna väljer även ett kodord som chauffören ska uppge till barnen när den anländer för att plocka upp dem. Sedan kan de även följa körningen samtidigt som den sker. 

LÄS ÄVEN: Taxi vs Uber - hur traditionella bolag förgör sig själva genom att rata innovation

För att kunna använda Shuddle måste du ha ett medlemskap, något som kostar 9 dollar i månaden. Bolaget menar att pengarna används till att granska alla ansökande chaufförer.

I dag finns bara Shuddle i området kring San Francisco, men de nya pengarna ska användas till att expandera tjänsten även till andra städer.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST