Grundarna Jonas Björkman och Erik Nordin. Fotograf: Tessin/Press

De låter småsparare investera i fastigheter

Den nya crowfunding-sajten Tessin har lanserats i Sverige. De ska låta småsparare direktinvestera i fastigheter och tog nyligen in riskkapital.

Den nya crowdfunding-sajt Tessin har lanserats i Sverige. Sajten är inriktad på fastigheter och låter vem som helst direktinvestera i olika fastighetsprojekt. Företaget har tagit in riskkapital från Stronghold Invest, samt Bonnier-backade NFT Ventures. Det skriver nyhetsbyrån FinWire.

"NFT Ventures och Stronghold går in och täcker upp hela Tessins kapitalbehov fram till man uppnår ett positivt kassaflöde. Vi räknar med att det tar 2-3 år och kostar cirka 10-15 miljoner kronor", säger Johan Lundberg, partner på NFT Ventures.

Just nu erbjuds investerare bland annat att satsa pengar i ett projekt med åtta villor i Åkersberga. Investeringen sker genom preferensaktier som efter 12 månader ger en avkastning på 15,5 procent. Ett annat projekt är hyresfastigheter i Småland som ska ge ett årligt avkastningsmål på 11,5 procent.

Tessin uppger att de har förmedlat investeringar på 17 miljoner kronor. Målet är att nå ytterligare 100 miljoner i år. Den minsta insatsen i projekten är 50 000 kronor.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant