Tre köpvärda aktier - och två att sälja

Aktiespararen hittar i det senaste numret tre spännande aktier. Två av aktierna är lägre värderade än sina branschkollegor, medan den tredje är värd en chansning.

Aktiespararen ger tre köprekommendationer och en säljrekommendation i månadens nummer: Industrikonsulten ÅF, läkemedelsbolaget Sobi och Tele2 anses köpvärda medan det är dags att ta hem vinster i dagligvarukoncernen Axfood.

ÅF-aktien har inte hängt med i årets kursuppgång för industriaktierna, då konsulterna inte är lika volymkänsliga som de tillverkande företagen och heller inte får de positiva effekterna av kronans försvagning. Värderingsmässigt ser aktien ändå lite dyr ut. Men bättre marginaler och framtida tillväxt gör aktien köpvärd.

Tele2 värderas högre än konkurrerande teleoperatörer vilket är motiverat på grund av hög utdelning. Lägg därtill möjligt uppköp och aktien är köpvärd. Aktiespararen sätter riktkursen 105 kronor på tolv månaders sikt.

Sobi är en chansning som kan gå hem om bolaget lyckas med sin medicin för blödarsjuka.

Axfoods låga riskprofil och goda direktavkastning gillas men nu är värderingen ordentligt uppskruvad. Riktkursen på ett års sikt sätts till 400 kronor, vilket blir 100 kronor efter kommande split. Det motsvarar ett fortsatt historiskt högt p/e om 18 gånger 2015 års vinst.

Svag lönsamhet och låg direktavkastning gör att Aktiespararen väljer att avvakta med köp i fastighetsbolaget Tribona, trots att aktien vid en första anblick ser billig ut. Riktkursen stannar på 42 kronor per aktie.

LÄS ÄVEN: "Börspoddens Dr. Baisse skyr aktier - ser en börssektor som 'halvbubblig'"

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant