Fotograf: Simris Alg

"Ät mer alger", tycker algbolaget som redan löst oljekrisen

De odlar alger som kan ersätta oljan - och som du kan äta. Nu släpper det svenska uppstickarbolaget sina första ätbara produkter.

Nu lanserar pionjärföretaget Simris Alg sina första algprodukter på konsumentmarknaden. De österlenbaserade algodlarnas omega-3-tillskott och superfoods kommer att finnas hos utvalda fitnesscenter, spa och hälsobutiker, samt i den egna webshopen.

DERAS ALG-OLJA: Hon har hittat framtidens olja

Totalt lanserar Simris Alg nio produkter från odlade alger. Flaggskeppet är omega-3 produkterna under varumärket Simris Algae Omega-3, som är ett 100% växtbaserat alternativ till fiskolja och krill med samma nyttiga marina omega-3-fetter. Hållbart och nyttigt, helt enkelt.

Vidare lanseras serien Simris Select med sex olika superfoods och kosttillskott från odlade alger. 

MER ALGER: Pitch: Deras alger ska minska den globala uppvärmningen

"Vi har jobbat hårt för den här dagen ända sedan vi startade 2011", säger en lycklig Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD.

Produkterna kommer både från bolagets egna odlingar i byn Hammenhög och från europeiska algodlare i Simris Algs nätverk. "Genom att kombinera den egna expertisen inom algodling med produktutveckling och design har vi lyckats ta fram ett unikt erbjudande till hälso- och trendmedvetna kunder", skriver bolaget i en kommentar. 

"Alger och algprodukter är väldigt heta just nu", säger Fredrika Gullfot. "Men vi kommer med en hel rad nyheter, som gör den här lanseringen rätt unik. Vi tror att alla kommer att bli lika kära i våra alger som vi!"

LÄS ÄVEN: Snabbmatsjätten vill att du dricker upp kaffet - och äter upp koppen

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST