1 av 5
Bildspel: Huawei Watch har inspirerats av de riktiga lyxklockorna. Fotograf: Huawei

Huaweis nya klocka får Apple Watch att se ut som en billig leksak

Att släppa en smart klocka är inte så nytänkande. Men att låta designen kännas mer som Rolex än smartphone sticker ut. Huawei Watch skapade snabbt rubriker.

Under söndagens Mobile World Congress i Barcelona avtäcktes ännu en smart klocka som ska ta upp kampen med Apple Watch. Det var kinesiska Huawei som visade upp sina nyaste product som får det typiska namnet Huawei Watch. Klockan har en diameter på lite över 3,5 cm, ett glas som inte ska kunna repas, pulsmätare och kan läsa dina rörelser. Det är självklart Android som gäller för mjukvaran.

Allt detta är tämligen standard, men många reagerade ändå stort på den nya klockan. Varför? Den beskrivs både som stilfull och elegant. Dessutom är det lättare att göra den personlig. Klockan ska nämligen släppas med över 40 olika urtavlor och ett antal olika band. Färgerna kommer variera och både guld, silver och svart är möjliga som val.

LÄS ÄVEN: "Apples klocka ser ut att vara designad av en nybörjare"

Urtavlan är unik jämfört med de andra smarta klockor man sett. Den är snarare inspirerad av ett traditionellt lyxigare armbandsur än av en smart telefon. Tidigare är det bara LGs Watch Urbane som beskrivit som lyxig och klassisk, skriver CNN.

Apple förväntas släppa mer information om sin kommande klocka snart. Bolaget ska hålla ett event 9e mars och då väntas just Apple Watch vara i fokus.

LÄS ÄVEN: De fem hetaste IT-trenderna

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST