Jessica Nilsson från North Zone toppar kategorin bolagsbyggare Fotograf: Northzone

Supertalangerna 2015 - 9 bolagsbyggare

Supertalangerna är smarta, välutbildade och yngre än någonsin. Det här är 9 bolagsbyggare som kvalar in på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger.

1. Jessica Nilsson, 30 år, Northzone
Hennes matkassebolag Hellofresh tog nyligen in 50 miljoner dollar i riskkapital – och nu är hon även investeringsansvarig på Northzone.

Läs hela profilen i Veckans Affärer #6.

2. John Patrick Berlips och Jens Berlips, 35 och 32 år, Apoex
Bröderna Berlips har på mindre än fem år byggt upp ett miljardbolag som årligen skickar ut flera miljoner läkemedelsförpackningar. Jens har studerat teknisk fysik vid KTH medan John Patrick har varit läkare på Danderyds sjukhus. tillsammans har de satt skräck i de stora apotekskedjorna.
SPECIAL: Så bygger bröderna sitt miljardbolag

4. Andreas Nelvig, 34 år, NP3 Fastigheter
I december rodde han NP3:s börsintroduktion i hamn och blev en av börsens yngsta vd:ar. fastig­hetsbolaget, som han var med och grundade för ynka fyra år sedan, har blivit känt som den nya fastighetsjätten i norr och har nu ett börsvärde på 1,8 miljarder.

5. Sorosh Tavakoli, 32 år, Videoplaza
Videoplaza grundades år 2007 med idén att göra reklam i webb­tv. Sedan dess har marknaden fullkomligen exploderat. perfekt tajmning för Tavakoli och hans medgrundare, som i höstas sålde sitt bolag till telekomjätten telstra för – enligt rykten – en halv miljard kronor.

6. Viktor Karlsson, 32 år, Telavox
Som student i Lund grundade han, tillsammans med kompisen Alexander Wachtmeister da Silva, Telavox som i dag har över 150 000 företagskunder och är Sveriges ledande leverantör av ip­telefo­ni. I dag vd för superföretaget som 2013 visade upp en tillväxt på över 50 procent.
ÄVEN HÄR: Superföretagen 2014 - 442 bolag som gör allting rätt

7. Christoffer Öberg, 28 år, Nyåkers Pepparkakor
26 år gammal tog han över familjeföretaget efter pappans bortgång. Genom kreativ produktutveck­ ling har den kaxige vd:n lyckats sätta de svenska pepparkakorna på världskartan. Exporten står för en tredjedel av omsättningen och han har prisats som Årets livsmedelsexportör.

8. Shervin Razani, 36 år, Jurek Bemanning
Har på kort tid byggt upp både bemanningsföretag och eventbyrå. Efter avregleringen 2009 tog han även ett rejält kliv in i apoteksbranschen och driver i dag flera apotek. En äkta multientreprenör som aldrig tycks ligga på latsidan.

9. Dan Nilsson, 35 år, Serieentreprenör
E­handelskungen som byggt upp sitt eget imperium på nätet. Efter att ha medgrundat både Roliga­ prylar.se, Fyndiq och Contentor valde han under 2014 att släppa allt och åka till Indien för att köra tuk­tuk. Nu är han tillbaka, driver e­handelspark och ska kartlägga hela världens e­handel.

Klicka här för att se toppnamnen i fler kategorier.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST